Зворотний осмос. Факти й омани

Зворотний осмос. Факти й омани

Укрінформ

Всім добре відомо, що міська водопровідна вода так само як і вода зі свердловин і колодязів рідко буває хорошої якості, придатної для споживання людиною. Вчені різних країн протягом багатьох років працювали над створенням найкращого методу очищення води. Так, ще 60 років тому найкращим засобом вважалося активоване вугілля. Однак, цей метод хороший тільки для прісних вод і води без біологічного та іншого забруднення. Як завжди допомогли військові вчені перед якими постяло завдання опріснення солоної води на підводних човнах. Вони вирішили використовувати природне явище осмосу.

Що таке осмос?

Осмос це природний процес одностороннього переходу молекул, в нашому випадку, води, через напівпроникну мембрану. Мембрана так і називається напівпроникною бо пропускає молекули води тільки в одну сторону. Такий рух можливий за рахунок осмотичного тиску, який створюється завдяки різниці концентрацій середовищ з якої перетікає вода і в яку перетікає вода. У природі це рух завжди відбувається з менш концентрованого розчину в більш концентрований розчин до тих пір поки концентрація обох середовище не буде однаковою. Осмос відіграє найважливішу роль в існуванні всіх живих організмів. Справа в тому, що навіть клітина крові оточена напівпроникною мембраною, яка затримує білок всередині клітини, зберігаючи тим самим як структуру так і функцію клітини.

Що таке зворотний осмос?

Сама назва "зворотний осмос" підказує нам відповідь на це питання. Під дією прикладеного тиску розчин води протікає через напівпроникну мембрану в зворотному напрямку відокремлюючи при цьому воду від всього іншого. В результаті ми отримуємо молекули води та 0,1-0,9% розчинених у воді газів. Такий метод очищення води є на сьогоднішній день найбільш передовим і широко використовується у виробництві високоточного обладнання, у фармацевтичній галузі, у виробництві продуктів, і, звичайно в отриманні чистої питної води. Вже ні для кого не секрет, що більшість бутильованих вод, що продаються в світі є продуктом очищення методом зворотного осмосу.

Мертва або жива вода?

В Інтернеті можна знайти велику кількість статей про те, що вода після зворотного осмосу є "мертвою". Біда в тому, що псевдовчені, які пишуть такі статті не можуть дати відповідь на просте запитання: Що ж це таке “мертва вода”? В академічній науці такого поняття як "жива" або "мертва" вода просто не існує і існувати не може. Знайти ж згадки про зцілюючі властивості води можна виключно в казках і міфах народів світу.

Треба запам'ятати одне! Вода, очищена зворотним осмосом є всього лише знесоленої, тобто з неї видалили більшість розчинених в ній солей, але при цьому така вода ні в якому разі не є дистильованої, що є ще однією помилкою.

Отже, якщо ви хочете вживати якісну воду кожен день, без будь-яких сумнівів купуйте систему зворотного осмосу в магазині фільтрів для води vodavdom.ua. Фахівці магазину допоможуть вам підібрати саме той фільтр, який вам потрібен з більш ніж 1000 представлених в магазині найменувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-