У Києві  відбудеться дискусія щодо гендерної рівності у медіа та рекламі

У Києві відбудеться дискусія щодо гендерної рівності у медіа та рекламі

Укрінформ

23 березня 2018 року у Києві відбудеться дискусія «Гендерна рівність у медіа та рекламі: європейські стандарти та українські реалії»*.

Під час дискусії:

  • відбудеться обговорення поточної ситуації в Україні щодо застосування стандартів гендерної рівності у ЗМІ та рекламі;

  • буде представлено пропозиції законодавчих змін для запобігання сексизму в рекламі;

  • буде презентовано стандарти Ради Європи щодо гендерної рівності в медіа та рекламі і положення Директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги у контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прикладів української реклами, яка містить ознаки гендерної дискримінації, сьогодні безліч. Сексизм у рекламі не є проблемою тільки України, з цією проблемою також стикалися у європейських країнах, і знаходили шляхи її вирішення. Також, залишається низьким згадування жінок у медіа в ролі героїнь та експерток. Директива ЄС про аудіовізуальні медіапослуги зобов’язує держав-членів забезпечити, що аудіовізуальні комерційні повідомлення не включають та не сприяють будь-якій дискримінації на основі статі, расового чи етнічного походження, національності, релігії чи віросповідання, інвалідності, віку чи сексуальної орієнтації. Угода про асоціацію між Україною та ЄС передбачає посилення діалогу та співпраці для досягнення гендерної рівності, запобігання дискримінації та забезпечення рівних можливостей для жінок та чоловіків. Наскільки реально імплементувати європейські підходи в українське законодавство – це і будуть обговорювати учасниками дискусії.

За результатами круглого столу планується розробити рекомендації для розв’язання існуючих проблем на законодавчому рівні та у практичній площині. До участі у дискусії запрошено міжнародних та українських експертів, представників відповідних державних установ, народних депутатів, посольств, представників громадських організацій та медіа спільноти.

Журналісти зможуть отримати експертні коментарі в учасниць заходу - Лейли Дервізажич, голови Підрозділу співпраці, Відділу медіа та інтернету, Департаменту інформаційного суспільства, Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи, Каті Тіілікайнен, радниці з гендерних питань Офісу Ради Європи в Україні та Тані Кершеван-Смоквіної, експертки Ради Європи (Словенія) та українських експертів та експерток. В обговорені візьме участь Артем Біденко, державний секретар Міністерства інформаційної політики в Україні.

Місце проведення - конференц-зала «Тріумфальна» готелю «Київ» за адресою: вул. Грушевського, 26/1 (2й поверх). Початок – о 10:00 (реєстрація з 09:30).

Робочі мови заходу – українська та англійська із забезпеченням синхронного перекладу.

Запрошуємо всіх зацікавлених осіб до участі.

Попередня реєстрація є обов’язковою, просимо заповнити реєстраційну форму за посиланням до 12:00 22 березня 2018 року. Підтвердження реєстрації буде надіслане на електронну адресу, вказану під час реєстрації, до 19:00 22 березня 2018 року.

*Захід організовують Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, Підкомітет з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин спільно з проектом «Свобода медіа в Україні», що впроваджується в межах Спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу  «Партнерство заради належного врядування» та Департаментом інформаційного суспільства Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-