На Вінниччині стартувала IV фаза «Підтримки децентралізації в Україні» DЕSPRO

На Вінниччині стартувала IV фаза «Підтримки децентралізації в Україні» DЕSPRO

Укрінформ
    На Вінниччині стартувала IV фаза «Підтримки децентралізації в Україні» DЕSPRO: підписано Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво між Швейцарсько-Українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DЕSPRO та Вінницькою обласною радою та облдержадміністрацією.
Зустріч сторін відбулася в четвер у Вінниці, в ній взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, керівники структурних підрозділів ОДА та комунальних організацій.
Вітаючи гостей, очільник області пригадав 2007 рік, коли розпочалось впровадження проекту DESPRO на території України: цільовими регіонами тоді стали Автономна Республіка Крим, Вінницька та Сумська області. Тоді, під час першої фази впровадження проекту “Підтримка децентралізації в Україні”, відбулась реалізація проекту водопостачання у Калинівському районі, проекту водовідведення в Іллінецькому районі та проекту поводження з твердими побутовими відходами у Тульчинському районі.
«Даний проект є унікальним, адже впродовж трьох фаз його впровадження ми реалізували 62 проекти на загальну суму 79,4 млн. грн., з яких кошти населення становлять 26,32 млн.грн., що говорить про його довіру. Ми надзвичайно зацікавлені в продовженні нашої співпраці, і те, що ви завітали сьогодні до нас є знаковою подією. Знову ж таки, я пригадую, як після реалізації другої фази проекту ми прагнули розширити сфери нашої співпраці. І, як результат, минулого року в м. Тульчин ми відкрили новозбудований полігон твердих побутових відходів, за що ми хотіли б окремо подякувати. І сьогодні ми надзвичайно зацікавлені у впровадженні четвертої фази проекту», - зазначив Валерій Коровій.
З нагоди 10-річчя співпраці колектив проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, в особі керівника проекту Оксани Гарнець, був нагороджений Почесною грамотою Вінницької облдержадміністрації та обласної Ради за професіоналізм, багаторічну плідну співпрацю та вагомий внесок у розбудову та всебічний розвиток Вінниччини.
«У четвертій фазі проекту DЕSPRO ми розпочинаємо новий етап співпраці. У Вінницькій області ми продовжуємо працювати саме в напрямі покращення умов водопостачання та водовідведення для населення. Основний і головний акцент ми будемо роботи саме на поводженні з твердими побутовими відходами на етапі його впровадження», - цитує відомство керівника Міжнародного проекту DЕSPRO в Україні Оксану Гарнець.
За її словами, інноваційним елементом співпраці  сторін у межах IV фази «Підтримки децентралізації в Україні» DЕSPRO  на Вінниччині стане вдосконалення механізму регіонального кредитування місцевого населення. У  цьому напрямі фахівці проекту співпрацюватимуть з Обласним фондом сприяння інвестиціям та будівництву.
Основні аспекти подальшої спільної діяльності у сфері децентралізації та місцевого самоврядування,  розвитку інфраструктури і вирішення соціальних питань обласна влада та представники Швейцарсько-Українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DЕSPRO закріпили у підписаному сторонами Меморандумі про взаєморозуміння та співробітництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-