Керівник ФК «Леогеймінг Пей» Альона Дегрік про причини зміцнення української національної валюти

Керівник ФК «Леогеймінг Пей» Альона Дегрік про причини зміцнення української національної валюти

Укрінформ

Останнім часом на валютному ринку спостерігається поступова стабілізація курсу гривні по відношенню до долара. У попередньому місяці українська національна валюта подорожчала практично на 2 гривні. Що вплинуло на раптове зростання гривні і як довго продовжиться ця тенденція, нам розповіла президент ФК «Леогеймінг Пей» Альона Дегрік.

Альона Дегрік: Якщо розглядати питання більш детально, то ще 12 числа минулого місяця ми спостерігали сезонне коливання гривні, пов'язане зі зменшенням доходів, одержуваних від аграрного сектора. Як ми знаємо, саме сільське господарство є основним джерелом надходження іноземної валюти до бюджету країни. Вже 22 числа гривня досягла свого мінімуму (28,88 гривень за долар), і тоді багато хто вважав, що ця позначка впаде нижче 30.

Однак незабаром ситуація в корені змінилася: 25 cічня Нацбанк підвищує процентну ставку, заявивши, що подібні заходи допоможуть знизити і стабілізувати інфляцію на прийнятному рівні до 2019 року.

За словами глави ФК «Леогеймінг Пей», подібне рішення було абсолютно необхідним, оскільки державні депозитні сертифікати постійно зростають в ціні, а облігації держпозики представляють великий інтерес для іноземних покупців. Купуючи цінні папери, нерезиденти сприяють наповненню ринку іноземною валютою, що в свою чергу, благотворно впливає на зміцнення курсу гривні.

Відповідаючи на питання щодо ревальвації національної валюти, Альона Дегрік не змогла точно відповісти, скільки ще триватиме цей процес. Але разом з тим президент ФК «Леогеймінг Пей» запевнила, що ніяких передумов для втрати Нацбанком контролю над ситуацією поки не спостерігається.

Альона Дегрік: На даний момент Національний банк проводить грамотну послідовну політику, вважаючи за краще регулювати курс національної валюти за допомогою ринкових інструментів, а не за рахунок резервів.

В кінці директор ФК «Леогеймінг Пей» припустила, що з початком весни бізнес-активність значно збільшиться і викличе деякі скачки іноземної валюти, на що слід реагувати без зайвих емоцій. Сьогодні ж курс гривні на міжбанківському валютному ринку становить 27 гривень за долар, що є найбільш усередненим показником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-