На Вінниччині фонд конкурсу проектів  розвитку тергромад зріс до рекордних 30,5 млн гривень

На Вінниччині фонд конкурсу проектів розвитку тергромад зріс до рекордних 30,5 млн гривень

Укрінформ
На Вінниччині цьогоріч фонд конкурсу проектів  розвитку територіальних  громад зріс до рекордних 30,5 млн гривень.
Про це у понеділок на першому засіданні Конкурсної ради 15-го Обласного конкурсу проектів  розвитку територіальних громад повідомив голова обласної Ради Анатолій Олійник.
У засідання взяли участь заступник голови обласної Ради Ігор Хміль, керуючий справами виконавчого апарату обласної Ради Тетяна Яременко, начальник відділу аналізу обласних програм та координації роботи з учасниками АТО і членами їхніх сімей виконавчого апарату обласної Ради Максим Мартьянов, заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Інеса  Ратушняк, а також представники Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, Агенції регіонального розвитку Вінницької області, а також члени Конкурсної ради.
– Порівняно з минулорічним загальним фондом Конкурсу, який складав         23 млн грн, цього року рішенням 29 сесії обласної Ради виділено рекордну суму коштів на загальний фонд обласного конкурсу  у розмірі 30 млн 500 тис грн, при цьому 15 млн 500 тис грн – по загальному фонду і 15 млн грн – по спеціальному фонду за рахунок надходжень екологічного податку, – зауважив Анатолій Дмитрович.

Також Анатолій Олійник звернув увагу присутніх на те, що до цьогорічного конкурсу розвитку громад внесено низку змін. Зокрема, усіх учасників конкурсу об’єднано у чотири категорії, та відповідно до цього, визначено граничні обсяги співфінансування та величину власного внеску учасників конкурсу.

- І категорія – сільські ради, які не входять до складу об’єднаних територіальних громад  (обсяг співфінансування – до 100 тис.грн, власний внесок – не менше 25% від загального бюджету проекту);
-  ІІ категорія – селищні, міські ради міст районного значення, які не входять до складу об’єднаних територіальних громад (обсяг співфінансування – до 150 тис.грн, власний внесок – не менше 25% від загального бюджету проекту);
- ІІІ категорія – міські ради міст обласного значення, органи місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад, районні ради (обсяг співфінансування – до 250 тис.грн, власний внесок – не менше 50% від загального бюджету проекту);
- ІV категорія – спільні проекти, розроблені декількома органами місцевого самоврядування на основі договору про спільну діяльність (обсяг співфінансування – до 400 тис.грн, власний внесок – не менше 50% від загального бюджету проекту).
Начальник відділу аналізу обласних програм та координації роботи з учасниками АТО і членами їхніх сімей виконавчого апарату обласної Ради Максим Мартьянов поінформував стосовно новацій проведення 15 конкурсу. Відтак, для участі у конкурсі приймаються не більше 6-ти проектів від кожної з міських рад міст обласного значення та органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад та не більше 2-х проектів від кожної з сільських, селищних, міських, міст районного значення рад, районних рад.
До основних напрямів, за якими розроблятимуться проекти цього року, вперше належать проведення енергетичних обстежень будівель комунальної власності з підготовкою відповідного звіту з енергоаудиту та формуванням енергопаспорту будівлі; закупівля спеціалізованого програмного забезпечення для автоматизації щоденного моніторингу споживання енергоресурсів комунальними установами; співфінансування розробки «Плану дій сталого енергетичного розвитку і клімату», з метою підтримки ініціатив місцевих рад області щодо приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів»; модернізація мереж вуличного освітлення та проекти міжмуніципального співробітництва (наявність договору про спільну реалізацію проекту, складеного за формою, передбаченою Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27 серпня 2014 року №233 «Про затвердження Примірних форм договорів про співробітництво територіальних громад» (для ІV категорії учасників Конкурсу).
Після визнання проекту переможцем, договір про спільну реалізацію проекту підлягає реєстрації у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
До участі в конкурсі будуть допущені тільки ті проекти, які пройшли онлайн реєстрацію. Тому до 13 березня поточного року необхідно подати заяву у електронному вигляді. 
Крайній термін для подачі проектів з додатками в паперовому вигляді – 30 березня 2018 року.
Посилання на онлайн-форму буде оприлюднено на веб-сайті обласної Ради, обласної державної адміністрації, Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, а також Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-