Як вигідно купити квартиру в Києві

Як вигідно купити квартиру в Києві

Укрінформ

Шукаєте недороге житло в столиці України? Можна підібрати будь-який варіант: для однієї людини і сім'ї, в місті та в передмісті, в новобудові чи на вторинному ринку — радить сайт Сountry.ua.

Тенденції ринку. Чого хочуть покупці

Інтерес майбутніх власників заповітних квадратних метрів спрямований у 90% випадків на одно- та двокімнатні квартири в Києві. Трикімнатним чи більш габаритним житлом обзаводяться люди, які не бояться завтрашнього дня і високих комунальних тарифів. Через невисоку ліквідність житлоплощу на 3 і більше кімнати можна купити навіть за ціною двокімнатної.

Більшість покупців віддає перевагу варіантам з готовим ремонтом, що не дивно: багато хто їде в столицю для навчання і працевлаштування, тож не має можливості чекати чистової обробки. Крім того, в «чорнове» житло часто потрібно інвестувати солідні суми.

Популярністю користуються квартири біля станцій метро, причому майбутні власники орієнтуються на близькість до місця роботи. При виборі району проживання враховується доступність транспорту і розвиненість соціальної інфраструкури.

Найпопулярніші райони Києва:

  1. Голосіївський.
  2. Печерський.
  3. Русанівський.
  4. Оболонський.
  5. Подільський.

Зростає попит на нове житло в передмісті: таку нерухомість купують молодята й автовласники. За містом лідирами лишаються Софіївська і Петропавлівська Борщагівка.

Реальний вибір. Як заощадити на столичних «квадратах»

Портал Сountry.ua рекомендує прості способи вигідно купити житлоплощу в Києві:

  • Для великої родини з обмеженим бюджетом кращим виходом буде вкласти гроші в трикімнатну. Такі  квартири коштують недорого, оскільки попит на них поки що невеликий.
  • Молодому активній людині або власникові автомобіля можна порадити вибрати дешевше приміщення далеко від метро.
  • Студенту або профі-початківцю варто звернути увагу на найбільш модну тенденцію — смарт-квартиру площею 17-30 кв. м. Щоб закріпитися в столиці, цього буде достатньо.
  • Не претендуєте на елітність, шукаєте затишне житло за невелику суму? Ваш вибір — Дарниця, Святошин, Солом'янка або Деснянський район.
  • Мрієте про нове «гніздечко» та економію 30-60%? Зупиніться на новобудові, яка знаходиться на початковому етапі будівництва. Перед тим як укласти угоду, дізнайтеся більше про забудовника.

Заощадити також можна на послугах посередника: в Києві ріелтори беруть за свою допомогу 5%. Рішення справитися самостійно, крім того, дозволить вам контролювати процес укладання угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-