Психологи Іванківського ЦСПР постійно здійснюють зняття психоемоційної напруги для учасників АТО

Психологи Іванківського ЦСПР постійно здійснюють зняття психоемоційної напруги для учасників АТО

Укрінформ
Збереження психічного здоров’я – це безперервний профілактичний процес, який передбачає своєчасне попередження психоемоційного перевантаження.

Для цього кожна людина має навчитися володіти собою в критичних ситуаціях, розуміти емоційний стан і спонукальні мотиви як власної поведінки, так і поведінки інших людей, а також звільнятися від негативних емоцій, не реагуючи на них необдуманими емоційними реакціями і діями.

Головний секрет здорового довголіття – в антистресових навичках і антистресовому характері людини.

Більшість із нас постійно перебуває у стані напруги через нагромадження в організмі стресових гормонів, які викликають не тільки внутрішнє, а й м’язове напруження і спазми та звуження судин.

У цьому нам допоможуть способи саморегуляції. Негативні емоції руйнують людину фізично і морально. Методи саморегуляції дозволяють витіснити негативні емоції і почуття, замінювати їх позитивними.  Це позитивні образи і життєстверджуюче самонавіювання, зняття напруги тіла і мозку за допомогою релаксації.

Для пожежних Іванківського району  психологи Іванківського ЦСПР, що належить до сфери управління Служби, провели релаксаційне заняття “Контраст”, яке допомогло розслабитись, знизити нервове напруження, відновити душевну рівновагу.  Учасники усвідомлюють, що від їхнього психічного здоров’я залежить  здоров’я їхньої родини, дітей і колег, з якими вони працюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-