Співпраця українських та італійських медиків повернула воїна АТО до повноцінного життя

Співпраця українських та італійських медиків повернула воїна АТО до повноцінного життя

Укрінформ

Представник Сектору у Київській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Микола Перебойчук разом із заступником голови ГО Київської обласної організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій Валерієм Малашенком з метою вирішення питань соціального захисту поранених учасників АТО, здійснення їх супроводу під час лікування  23 січня 2018 року  відвідали поранених бійців, які перебувають на лікуванні у реабілітаційному відділенні Військово-медичного клінічного Центру професійної патології особового складу Збройних Сил України, що розташований у м. Ірпінь Київської області.

З багатьма пацієнтами цього закладу посадовці спілкувалися неодноразово. Особливо приємно було побачити вже знайомого Романа Максимця з Львівщини, колишнього прапорщика окремого батальйону спеціального призначення № 46 «Донбас Україна», який у липні 2016 року отримав мінно-вибуховое поранення, внаслідок чого втратив обидві ноги, руку та око. Завдяки спільним зусиллям Служби та Фонду соціального  захисту інвалідів бійця було направлено для подальшого протезування кінцівок до Італії.

Сьогодні хлопець активно освоює протези ніг та руки, перебуває у піднесеному настрої, оптимістично налаштований, вибудовує плани на майбутнє та вдячний державі за допомогу.

Кажучи про пацієнтів госпіталю, варто зауважити, що з наближенням часу, коли вони залишать стіни медичного закладу, виникає багато питань, що потребуватимуть вирішення у буденному житті. Зокрема, хлопців цікавлять питання щодо забезпечення земельними ділянками та житлом, санаторно-курортного лікування, порядку отримання грошової компенсації та інші питання соціального захисту інвалідів війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-