Відеоспостереження, як превентивний захід в боротьбі з крадіями

Відеоспостереження, як превентивний захід в боротьбі з крадіями

Укрінформ

Власники магазинів нерідко стикаються з дрібними крадіжками, які вчиняються покупцями. Вирішити ж проблему можна досить просто — встановивши в торговому залі кілька камер.

Як працює відеоспостереження?

В першу чергу відеоспостереження є превентивним заходом. Адже сама наявність відеокамер зупиняє більшість зловмисників. Так, в деяких випадках досить інформації про спостереження — таблички і вмонтованих на видному місці муляжів. І крадіжок стає набагато менше.

Якщо ж потрібна діюча система, можна вибрати один з режимів спостереження:

Записує. Камери обладнані картами пам'яті і можуть знімати в двох режимах — постійному або спрацьовує при виявленні руху. Наприклад, DVR Camera 8TV з інфрачервоним підсвічуванням підтримує карти пам'яті до 32 ГБ, що еквівалентно 4 діб безперервного запису. Підходить для невеликих магазинів в якості доповнення до існуючої сигналізації і контролю за працівниками. Але зловити «на гарячому» недобросовісного відвідувача не вийде.

Комбінований. В цьому режимі зображення з камер передається на відеореєстратор, підключений до монітора, що дозволяє не тільки записувати відео, але і стежити за тим, що відбувається в залі в режимі реального часу. У китайського виробника Hikvision можна підібрати комплект, повністю відповідає потребам компанії. Але через необхідність окремого приміщення і співробітника, постійно переглядає відбувається на моніторі, подібні охоронні системи не завжди рентабельні для малих підприємств.

Трохи про вибір відеокамер

Розмита фігура, в якій можна з упевненістю впізнати людину, недостатньо інформативна при вивченні випадків розкрадання. Тому камери відеоспостереження слід вибирати, виходячи з:

  • якості зображення: дозвіл відео повинно бути не менше 2 Mп для можливості розпізнавання осіб;
  • фокусної відстані об'єктива: чим вона більша, тим більш «дальнозоркою» є камера, але і менший кут огляду;
  • місця установки: корпусу вуличних камер відрізняються більш високим рівнем захисту від вологи і міцністю.

Якщо ж потрібен універсальний варіант, можна вибрати камеру з варіофокальним об'єктивом, наприклад, Hikvision DS-2CE56D1T-VFIR. Регульована фокусна відстань від 2.8 мм до 12 мм дозволяє підібрати оптимальне значення вже після установки, а корпус підходить як для вуличного, так і для внутрішнього монтажу.

На своїй безпеці економити не можна, тому про установку відеокамер краще потурбуватися заздалегідь і не чекати неприємних ситуацій!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-