Святкуй яскраво: суші на новорічному столі

Святкуй яскраво: суші на новорічному столі

Укрінформ

Ви здивуєтесь, але для наших зимових банкетів ідеально підходить саме японська кухня. Варений рис добре нейтралізує дію алкоголю, дозволяючи збільшити кількість піднятих чарок. Порцій невеличкі, але досить калорійні, щоб ласувати ними протягом багатьох годин. А морепродукти ми завжди вважали найбажанішими делікатесами.

Роли і суші допоможуть зробити свято яскравим

Погодьтесь, наші кулінарні традиції не викликають захоплення. Сформовані в роки дефіциту та високих цін на продукти, новорічні меню більше схожі на пропозицію благодійної їдальні, ніж на святковий банкет. Три-чотири різновиди салатів з варених овочів, широке використання дешевих півфабрикатів, таких, як "крабові палички" чи курячі стегна. Можливо, років десять тому це вважалось смачним, зараз − проста закуска.

Інша справа − суші, сашімі та роли. Смачні інгредієнти високої якості, оригінальна подача, зручний формат блюд. І найголовніше − японська кулінарія сприяє створенню атмосфери розкішного застілля, є яскравим свідченням високого достатку та вишуканого смаку господарів.

Як приготувати, щоб було смачно

Багато людей вважає суші надто дорогими ласощами. Насправді це не так. Адже головний компонент, варений рис, коштує зовсім недорого. Приблизний кошторис навряд чи перевищить ваші витрати на приготування "класичних" новорічних страв.

Якщо ви вирішили приготувати всі страви самостійно, вам знадобиться десь кілограм якісної рисової крупи, три-чотири різновиди морської риби та декілька специфічних інгредієнтів, таких, як соєвий соус, васабі чи ікра летючої риби. Придбати все це можна в найближчому супермаркеті або спеціалізованому магазині. Вам також знадобиться бамбуковий килимок для формування ролів, трошки вільного часу та натхнення. Рецепти можна знайти в інтернеті.

Де замовити, щоб зекономити

Але більш раціональним та економним рішенням буде звернення до профільних служб доставки. Зараз простіше замовити суші в Харкові, ніж готувати самому. Витрати будуть такі самі, а вам не доведеться гаяти власний час, бігати по магазинах та хвилюватись через складність рецепту. Тільки коли будете обирати постачальника, уважно читайте меню. Перевірте, щоб в ньому не було ніяких "крабових паличок", чи "оселедця" в списках компонентів японських страв. Варто також почитати відгуки про компанію в інтернеті перед тим, як зробити остаточний вибір. На жаль, зараз з'явилось багато неякісних підприємств, які пропонують своїм клієнтам одночасно суші та піцу за низькою ціною, але з сумнівною якістю. Гадаємо, ви швидко знайдете справжню японську доставку, де зможете замовити смачні оригінальні страви, створені за традиційними японськими рецептурами зі свіжих та якісних морепродуктів.

Як подати, щоб здивувати

Отже, ви сформували новорічне меню, замовили чи приготували суші, роли та оніґірі. Тепер починається найважливіший етап − сервірування столу та подача страв гостям. Проста біла скатертина буде доречною. Суші самі по собі виглядають яскраво, не має потреби використовувати різнокольорове оздоблення столу. Нехай всі аксесуари будуть білими або, принаймні, однотонними. Це допоможе підкреслити вишуканий зовнішній вигляд страв.

Якщо є така можливість, можна попрацювати з посудом. Ні, китайські дерев'яні палички краще не діставати. Гості мають відпочивати за столом, а не проходити тренування з використання нетрадиційного приладу. А, от, тарілки мають бути оригінальними. Ідеальний варіант − квадратної чи прямокутної форми та темного кольору. Такий посуд вразить ваших гостей з першого погляду.

Почніть бенкет з легких закусок, запропонуйте сашімі та салати. Після декількох чарок можна нарощувати темп − подати страви з локшини та стейки з морепродуктів. І вже потім переходити до головного, самого смачного, етапу − виносити суші та роли.

І для повного занурення в атмосферу таємничої Азії можна замінити традиційне українське "Будьмо!" на щире японське "Кампай!".

Ще де-які японські кулінарні секрети

Святковий банкет − справа тривала і гучна. Потрібно бути готовим до будь-яких несподіванок. Коли будете складати меню, записуйте вагу кожної порції. А при складанні списку запрошених не забудьте зарезервувати місце для ще двох гостей. Хтозна, коли ваші друзі захочуть приєднатись до веселої компанії. Потім поділіть загальну вагу страв на кількість запрошених Мінімальний показник для новорічного свята − 2 кг на людину. Не важливо, йде мова про дорослого, дівчину чи дитину. Але не перестарайтесь. Якщо замовите понад 3 кг на гостя, то після свят у вас залишиться солідний запас готової їжі.

Особливу увагу зверніть на японську локшину. Її можна подавати як першу страву, поклавши більше рідкого, чи як другу страву. Існують варіанти гарячої та холодної подачі. Часто локшину роблять з гречаного чи рисового борошна, що додає звичайній страві екзотики.

Різниця в часі між Києвом та Токіо − 7 годин. Накривши стіл в японському стилі, ви можете почати піднімати келихи з шампанським вже о п'ятій вечора. Бажаємо вам веселих та незабутніх свят.

Джерело: kampai.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-