Вінницькі депутати прийняли обласний бюджет-2018

Вінницькі депутати прийняли обласний бюджет-2018

Укрінформ
Депутати обласної Ради на черговій 27 сесії розглянули та внесли зміни до обласного бюджету на 2018 рік.  
Депутати обласної Ради на черговій 27 сесії розглянули та внесли зміни до обласного бюджету на 2018 рік.  В основу розрахунків бюджету було покладено показники доходів, видатків та обсяги міжбюджетних трансфертів з державного бюджету, розраховані Міністерством фінансів України на 2018 рік.
Основна мета прийняття зазначеного проекту рішення «Про обласний бюджет на 2018 рік» – забезпечення безперебійного функціонування бюджетних закладів та установ області (виплата заробітної плати, оплата за енергоносії та комунальні послуги, придбання медикаментів та продуктів харчування для закладів медичного і соціального спрямування). Окрім того, в проекті передбачено фінансування низки соціально важливих програм – лікування хворих із хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу – 43 млн грн; видатки на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – 24, 5 млн гривень; відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань –  40,9 млн грн. Передбачено фінансування обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями – 15,9 млн грн.
Також передбачено кошти на реконструкцію автомобільних доріг загального користування в сумі 623 мільйонів гривень. На фінансування обласної програми підтримки учасників АТО та їхніх сімей передбачено 6,8 мільйонів гривень. В депутатському фонді на виплату допомоги соціально незахищеним верствам населення у 2018 році – 7 млн грн, а на фінансування програм «Власний дім» та «Будівництво доступного житла» – 11,9 млн грн.
Загальний обсяг обласного бюджету склав понад 10 млрд грн, у тому числі, доходи загального фонду бюджету визначено у сумі 9 млрд 246 млн грн, доходи спеціального фонду бюджету – у сумі понад 986 млн грн.
Видаткова частина обласного бюджету складає понад 10 млрд грн, з них обсяг видатків загального фонду бюджету у сумі 9 231 805,200 млрд грн та видатків спеціального фонду – понад 998 млн грн.
Важливими джерелами доходів загального фонду обласного бюджету є податок на доходи фізичних осіб, що складає 86,4% планового обсягу загальних  надходжень та 10% податку на прибуток підприємств приватного сектору економіки, рентні платежі.
У складі доходів спеціального фонду – основна питома вага власних надходжень бюджетних установ – 69,9% від загального обсягу запланованих доходів. Крім того, важливим є екологічний податок, питома вага якого – 29,9 %.
Депутати також розглянули та затвердили обсяги міжбюджетних трансфертів, що передаються із загального фонду обласного бюджету до місцевих бюджетів, передбачили кошти на реалізацію державних та регіональних програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-