Чернівецька ОДА відновила роботу регіональної ради з питань етнонаціональної політики

Чернівецька ОДА відновила роботу регіональної ради з питань етнонаціональної політики

Укрінформ
У Чернівецькій ОДА відбулося перше установче засідання Регіональної ради з питань етнонаціональної політики. 

        У склад Ради увійшли представники наукових кіл Буковини, голови громадських організацій та національно-культурних товариств, почесні консули, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

       Про це повідомила прес-служба ОДА http://www.bukoda.gov.ua/news/oblderzhadministratsiya-vidnovila-robotu-regionalnoi-radi-z-pitan-etnonatsionalnoi-politiki.

         Перший заступник голови ОДА Михайло Павлюк, вітаючи почесне товариство висловив сподівання, що Рада як консультативно-дорадчий орган при обласній виконавчій владі працюватиме конструктивно та ефективно на благо розвитку Української держави як демократичної, в якій забезпечуватимуться права всіх національних меншин.

         «Для нас важливо чути один одного і розвивати Буковину як толерантний і багатокультурний край», - підкреслив посадовець.

         Основним завданням Ради є розроблення пропозицій щодо сприяння формуванню та реалізації державної етнонаціональної політики в регіоні, спрямованої на збереження громадянської злагоди в суспільстві, гармонізації міжнаціональних відносин, консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також щодо розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності національних меншин Чернівецької області.

         «Результат роботи Регіональної ради з питань етнонаціональної політики великою мірою залежить від усіх нас, що тут зібралися, - зауважив Михайло Павлюк. - Ви є не просто авторитетними у своїх напрямках роботи, але і знаними в місті Чернівці та області. Цей дорадчий орган є майданчиком, який надає можливість почути думку громад та організацій, зрозуміти як вони бачать етнонаціональну політику. Робота в Раді – це можливість представити свою позицію, донести до влади своє бачення у спосіб, який нас об’єднує – толерантний спосіб».

         Посадовець закликав всіх до хорошої роботи. Від імені голови ОДА задекларував відкритість обласної влади та бажання співпрацювати і чути думки, побажання, висловлювання. Відтак, на установчому засіданні визначено перші завдання Ради, а саме розгляд та обговорення проекту Концепції Державної етнонаціональної політики України, а також внесення пропозицій щодо роботи ради етнонаціональної політики на 2018 рік.

          

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-