Основи управління капіталом на Форекс

Основи управління капіталом на Форекс

Укрінформ

Торгувати на Форекс — наскільки це складно?

Торгувати на Форекс — наскільки це складно? Таке питання цікавить багатьох користувачів, оскільки перспективи ринку оцінюються дуже високо. Кожен трейдер зі знаннями, досвідом, вільними коштами і часом може торгувати і отримувати стабільний дохід. Основи управління капіталом — важливе теоретичне питання, з яким слід ознайомитися в обов'язковому порядку. Мані-менеджмент допомагає грамотно розпоряджатися депозитом, виключати невиправдано ризиковані угоди, накопичувати прибуток на грошовому рахунку.

Робоче співвідношення прибутку і втрат

Плюсова торгівля на Форекс можлива не завжди — навіть у досвідчених трейдерів трапляються збитки і просадки. Це відбувається в результаті ризикованості кожної фінансової операції на біржі Форекс. Ціни формуються стихійно, тому спрогнозувати поведінку тренда зі стовідсотковою ймовірністю неможливо. Але у всіх учасників ринку є шанс мінімізувати ризик і зробити його економічно виправданим. Основи управління капіталом полягають у грамотному вкладенні коштів, страхування ризиків, підбором forex trading strategies, фіксації прибутку.

Базові принципи мані-менеджменту на Форекс:

  • Не можна брати участь у фінансових операціях всім наявним капіталом. Необхідно встановити деяку планку, перетинати яку суворо заборонено, щоб не втратити всі кошти на депозиті.
  • Кількість збиткових операцій за сумою втрат не повинна перевищувати доходи від прибуткових операцій — так трейдер зможе торгувати якщо не з плюсовим балансом, то хоча б з нульовим осіданням.
  • Успішною вважається торгівля, коли на кожну збиткову операцію припадає дві пропорційно прибуткових угоди купівлі/продажу. Якщо трейдер прогнозує ризиковану позицію, краще закрити ордер з мінімальним збитком.
  • Мані-менеджмент на Форекс враховує не тільки скорочення ризиків, а й генерацію (накопичення) прибутку. Приклад: дохід від успішної операції можна використовувати у наступній торговій операції. При правильному прогнозі прибуток автоматично збільшується.

Основи управління капіталом допомагають отримувати прибуток навіть на дрібних торгових операціях. Трейдерам брокерські компанії надають кредитне плече — не треба ним зловживати і ризикувати великими сумами. Для початку слід навчитися аналізувати ринок Форекс і почати заробляти гроші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-