Вінничанам підготували програму новорічних святкувань на цілий місяць

Вінничанам підготували програму новорічних святкувань на цілий місяць

Укрінформ
У Вінниці дорослі та маленькі містяни вже можуть планувати новорічно-різдвяне дозвілля, -  міська ради оприлюднила програму розважальних заходів та святкових локацій. 
Відзначати свята і набратися бадьорості та гарного настрою встигнуть усі, адже триватимуть розваги з Дня Святого Миколая аж до старого Нового року.
Отож, розпочнуться новорічні святкування в місті з 19 грудня, коли у Центральному міському парку культури і відпочинку на площі перед Літнім театром відбудеться урочисте відкриття головної вінницької ялинки. Разом з вінничанами святкові вогні на ялинці запалюватиме гурт «С.К.А.Й».
Цього ж дня  у Вінниці традиційно запрацює Новорічне містечко. Тут юні вінничани та гості міста мають можливість зануритись у казкову атмосферу та весело провести час. Працюватиме Новорічне містечко щодня – в будні з 16:00 до 20:00, а у вихідні та святкові дні з 14:00 до 19:00. Вихідні дні Резиденції -  31 грудня та 6 січня.
Загалом цьогоріч у містечку буде три нових будиночки: «Новорічна майстерня», «Будиночок смаколиків» та «Новорічна Резиденція», а також світлові інсталяції та фотолокації на території містечка. У Новорічній майстерні будуть майстер-класи від працівників бібліотек міста, Палацу дітей та юнацтва, клубного закладу «Вінницький міський клуб». Тут можна буде навчитися різним видам декоративно-прикладного мистецтва.
В Новорічному містечку дітей прийматимуть Святий Миколай та його помічники янголята, Санта Клаус та ельфи, Дід Мороз та Снігуронька. Святий Миколай спілкуватиметься з дітьми з 19 по 24 грудня. Його замінить Санта-Клаус 24 грудня під час турніру «Солодкий пазл» – складання картин з імбирного печива. А 28 грудня Санта-Клауса замінить зірковий Дід Мороз (Анатолій Борсюк) під час солодкого турніру з шашок.
Відкриття Новорічного містечка розпочнеться 19 грудня зі святкової ходи, у якій візьмуть участь Святий Миколай, ангели, танцювальні колективи, оркестр, казкові герої та парад Дідів Морозів та Снігурок. Святкова хода проходитиме по вулиці Соборній від площі Ліверпуль до Новорічного містечка. Після того, як її учасники дістануться містечка, відбудеться його відкриття о 16:00. Тут на всіх бажаючих чекають інтерактиви від героїв сучасних мультфільмів, фото-зони та інсталяції з сюжетів новорічних мультфільмів.
До 14 січня у Новорічному містечку проходитиме багато різноманітних заходів. Серед них – інтерактивні екскурсії, танцювальні флеш-моби, діятиме школа Дідів Морозів та Снігуроньок. Проходитиме День світлих вчинків, гра в шашки, турнір солодкого доміно серед мешканців казкового містечка. Також на відвідувачів містечка чекає, зірковий тиждень, день селфі, мультяфшний Голівуд з фотозонами та інтерактивами та будиночок смаколиків. Протягом усієї роботи Резиденції біля будиночків будуть ляльки-велетні, інтерактивні ігри та забави від фіксиків, фото-зони «Мультляндія» та фото-селфі з символом 2018 року – собакою.
Також у рамках роботи Новорічного містечка проходитимуть дні  благодійності. Зокрема, 22 грудня протягом дня відбудеться збір іграшок, речей та подарунків для дітей-сиріт. 25 грудня збиратимуть новорічні листівки та подарунки воїнам АТО. 
Урочисте закриття Новорічної Резиденції відбудеться 14 січня о 16:00 театралізованим дійством «Перетин часу», де вперше зберуться усі три казкових персонажа: Святий Миколай, Санта Клаус та Дід Мороз, щоб попрощатися з вінничанами до наступного року.
В цьому році вінницькі діточки знову матимуть можливість покататись на святкових рейсах новорічного трамваю. Він їздитиме з 20 грудня по 14 січня по п’ятницях, суботах та неділях. Під час подорожі малеча братиме участь у святковій програмі. Загалом очікується, що у трамвайчику під час свят побуває майже 480 дітей.
Трамвай курсуватиме за спеціальним маршрутом «Зупинка Новорічне містечко –  станція Ліверпуль – Майдан Небесної сотні». «Зупинка Новорічне містечко» буде розташована на майдані Незалежності. По п’ятницях новорічний трамвайчик розпочинатиме свою подорож о 19:00, по суботах та неділях – о 17:00 та 18:00. 
Особливістю цьогорічних подорожей стане нова зупинка. На площі Ліверпуль до дітей приєднуватимуться вуличні музиканти, які виконуватимуть роль «Бітлів». Вони гратимуть та співатимуть для малечі на усьому новорічному рейсі.
Сертифікат на казкову новорічну подорож у трамвайчику отримають найактивніші діти, які братимуть участь у конкурсах в «Новорічному містечку». Також відбудеться рейс для діток з соціально незахищених категорій.
Під час новорічних заходів у місті буде нова локація – площа  Ліверпуль, яку реконструювали в цьому році. Тут встановлять будиночок, в якому працюватиме «Вінницька новорічна пошта».
Це буде новинка цьогорічних зимових заходів. Вона відкриється 20 грудня і працюватиме до 13 січня. Протягом цього часу вінничани та гості міста зможуть відправити з цієї локації новорічну листівку із привітаннями своїм рідним, близьким або просто друзям.
У суботу та неділю «Новорічна пошта» прийматиме листівки з 16.00 до 19.00. У середу, четвер та п’ятницю – з 18.00 до 20.00. Цей проект реалізовується спільно з Укрпоштою.
У «Вінницьку новорічну пошту» зможе прийти кожна дитина і написати листи святому Миколаю, Діду Морозу, Санта-Клаусу, своїм рідним. Кожній дитині по одній марці та одній листівці роздаватимуть безкоштовно. 
На вихідних на площі Ліверпуль проходитимуть концерти вуличних музикантів, відбуватимуться інтерактиви з дітьми, майстер-класи, працюватимуть аніматори тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-