У Вінниці відкрили першу в країні енергоефективну автомийку для муніципальних автобусів

У Вінниці відкрили першу в країні енергоефективну автомийку для муніципальних автобусів

Укрінформ
Комунальне підприємство «Вінницька транспортна компанія»(«ВТК») відкрило першу в країні автоматичну енергоефективну мийку для муніципальних автобусів.
Про це під час виїзної наради повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.
«Якщо говорити про цю автоматизовану мийку, то вона сучасніша ніж та, яка була встановлена раніше у трамвайному депо. Ми говорили з представниками компанії «Karcher», і вони повідомили, що Вінниця  - перше місто в Україні, яке замовило таке обладнання для своєї муніципальної компанії. Подібні мийки є у Борисполі, Одеському припортовому заводі та інших великих компаніях. А якщо говорити про муніципальний транспорт, то таке обладнання встановлене лише у Вінниці», - повідомив Моргунов.
Досі муніципальні автобуси мили вручну, на що витрачалося багато часу та води.  Враховуючи, що кожного дня на лінії виходить працювати 50 одиниць техніки, а всього компанія має 64 автобуси, автоматизована мийка суттєво економить час та ресурси компанії: для миття одного автобусу витрачається усього 200 літрів води та до 15 хвилин часу. 
«Муніципальний автобус заїжджає на мийний комплекс, який спеціально збудували, щоб встановити портальну мийну машину «Karcher». Вона повністю автоматизована, обладнана системою очищення води для повторного її використання і розрахована як для великих, так і для малих автобусів. Комп’ютер зчитує розміри габаритів машини та програмує використання відповідного обладнання», - каже Михайло Луценко.
Коштувала новація «Вінницькій транспортній компанії» 3, 5 млн грн.  
Поки що Вінниця – єдине українське місто, яке придбало мийне обладнання такого класу  для муніципального транспорту. Наразі в міськраді розглядають можливість встановлення автоматизованої мийки і в тролейбусному депо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-