Зовнішній жорсткий диск - як його обрати?

Зовнішній жорсткий диск - як його обрати?

Укрінформ

Чим більше розвиваються цифрові технології, тим більші обсяги пам'яті потрібні користувачам. Що робити, якщо ви регулярно працюєте з великими обсягами інформації? Напевно, придбати мінімум один зовнішній жорсткий диск.

Поява зовнішніх портативних жорстких дисків значно полегшила роботу багатьом людям, які змушені були винаходити різні витончені способи по перенесенню інформації, її зберіганню, передачі на багато носіїв. Наразі, багато наших співвітчизників використовують ці зовнішні накопичувачі не тільки в робочих цілях, але і в особистих - наприклад, зберігають домашні і особисті архіви.

Перш ніж купувати переносний жорсткий диск в магазині, подумайте - чи не дешевше це зробити в інтернеті, та ще й за допомогою унікального сервісу під назвою каталог порівняння цін. Е-Каталог - один з нечисленних в Україні проектів, що дозволяють реальним покупцям економити реальні гроші. Працює принцип економії в мережі вкрай просто - досить зайти на сайт, ввести в рядок пошуку шуканий гаджет, і вже через мить перед користувачем з'явиться безліч пропозицій від офіційних дистриб'юторів з унікальним ціновою пропозицією, яких не знайти в супермаркетах.

Крім ціни важливі і продуктивність зовнішнього харда, яка варіюється в залежності від його розміру. Форм-фактор не так важливий при постійній стаціонарній роботі з пристроєм, однак, якщо жорсткий диск ви маєте намір регулярно переносити, та ще й підключати до різних пристроїв, не женіться за максимальною місткістю, оскільки невеликі пристрої мають в середньому 1 терабайт у вигляді резерву, і здатні працювати від шнура з USB-роз'ємом. У великих же зовнішніх хардах система харчування влаштована по-іншому, і доведеться носити з собою готельний блок.

При виборі пристрою важливо також визначитися з тим, який тип пам'яті вибрати: HDD або SSD. У першому використана класична будова жорсткого диска, представляє собою пластини, що крутяться, на які, власне, робиться запис інформації. Подібні пристрої трохи шумлять, зате мають дещо меншу вартість. SSD-диски - це ноу-хау. У них відсутні будь-які пластини, вони складаються з твердого тіла, і їм не страшні будь-які струси. Це важливий фактор, якщо врахувати, що зовнішній жорсткий диск передбачений для того, щоб його переносили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-