Макар Пасенюк, ICU: «Україні потрібні професійні економічні журналісти»

Макар Пасенюк, ICU: «Україні потрібні професійні економічні журналісти»

Укрінформ
З 26 жовтня 2017 року в Києві розпочалося навчання у Центрі вдосконалення економічної журналістики, який працює при підтримці фінансової групи ICU, Київської школи економіки та аналітичного ресурсу VoxUkraine.

Основне завдання Центру - підвищення рівня економічних знань журналістів і редакторів видань, які пишуть про економіку.

Слухачі Центру зможуть пройти навчання за кількома напрямами, серед яких - «Економіка, ринки та аналіз даних», «Дослідження медіасфери науковими методами», «Як писати про економіку без помилок» та ін.

Організатори планують в цьому році провести навчання першого набору слухачів, а в наступному - ще не менше чотирьох наборів.

Коментуючи участь ICU в організації роботи Центру, керуючий партнер групи Пасенюк зазначив, що для бізнесу дуже важливо, щоб інформація про події в економіці доходила до людей в неспотвореному вигляді.

На його думку, навчання журналістів, які пишуть про економіку, сприятиме побудові в Україні громадянського суспільства.

«Мій особистий інтерес у роботі Центру - допомогти журналістам бачити реальну картину світу, а не ту, яку їм намагаються нав'язати. Я впевнений, що професійна економічна журналістика може зробити для країни набагато більше, ніж кредити МВФ», - зазначив керуючий партнер групи ICU.

За його словами, робота Центру також сприятиме боротьбі з замовною журналістикою.

«Наша компанія, як і багато інших, неодноразово ставала об'єктом для політичних спекуляцій. При цьому я ловив себе на думці, що жодний економічно грамотний журналіст не став би тиражувати неправдиву інформацію через її повну економічну абсурдность», - підкреслив Пасенюк.

Він також висловив упевненість, що журналісти, які пройдуть навчання в Центрі, зроблять значний внесок у розвиток вітчизняного фінансового ринку.

«Український фінансовий ринок постійно розвивається. Майже щодня на ньому з'являються нові інструменти, нові можливості для інвесторів. Залучення українською економікою інвестицій, зокрема, іноземних, значно прискорює розвиток країни. Тому як повітря нам потрібні професійні журналісти, які добре орієнтуються в сучасних реаліях і здатні стати комунікаторами між ринком, суспільством та інвесторами», - заявив Пасенюк.

Довідка:

Група ICU (www.icu.ua) - незалежна інвестиційно-консалтингова група, що спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи. Вона заснована в 2006 році і є лідером з управління активами в Україні. Власником компанії є її топ-менеджмент. Директори ICU - Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-