Вінниччина поглиблюватиме співпрацю з «Укроборонпромом»

Вінниччина поглиблюватиме співпрацю з «Укроборонпромом»

Укрінформ
Вінниччина поглиблюватиме співпрацю з «Укроборонпромом» з імпортозаміщення в машинобудуванні.
Про це йшлося на нараді щодо перспектив імпортозаміщення на підприємствах машинобудівної галузі Вінниччини за участі керівництва концерну «Укроборонпром», директорів найбільших машинобудівних підприємств та очільників регіону». Зокрема, участь в нараді «Сучасні виклики обороноздатності держави та перспективи імпортозаміщення на підприємствах машинобудівної галузі» взяли  генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов  та  голова Вінницької ОДА  Валерій Коровій.
Очільник області зазначив, що підприємства Вінницької області зацікавлені у виконанні державного оборонного замовлення та участі у програмі імпортозаміщення.

«Враховуючи те, що підприємства, які входять до складу Державного концерну «Укроборонпром», мають розгалужену інфраструктуру та  можливості для комунікацій, в нас були попередні домовленості щодо залучення інвестицій та створення нових робочих місць. В лютому 2017 року відбулись перші перемовини з компанією Delphi, в липні нами вже була підписана угода, а минулого тижня – запущено перше виробництво. До кінця 2017 року на підприємстві буде створено 600 робочих місць, а по завершенню 2018 року – більше 2 тисяч», - підкреслив Валерій Коровій.
В свою чергу, генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов презентував діяльність установи, а також наголосив, що з огляду на сучасну ситуацію в Україні, вкрай важливого значення набуває питання імпортозаміщення:«Розглянемо це на прикладі БТР-4. У 2014 році 45% його комплектуючих були українського виробництва, 45% - російського виробництва, а 10% – західного. В 2015 році 65% комплектуючих – від вітчизняного виробника, а 35% - західного. В 2016 році вітчизняними підприємствами вже було укомплектовано 80%. Наша задача на сьогодні – залишати чим більше коштів всередині країни та виключити імпорт в цій галузі».
Керівники  промислових підприємств машибудівної галузі області презентували наявні виробничі потужності та можливі перспективи співпраці з ДК «Укроборонпром», а директор ДП «Електричні системи» Олександр Тіщенко розповів присутнім про створення на базі ДП «45 Експериментальний механічний завод» українсько-американського підприємства з виробництва автокомплектуючих та перспективи його розвитку.
По завершенню наради, голова облдержадміністрації Валерій Коровій  разом з керівництвом ДК «Укроборонпром» відвідали це підприємство, де тиждень тому вже було запущено перше виробництво.
  «Ще три місяці тому важко було повірити , що в жовтні на цих потужностях вже працюватимуть 300 людей, а до кінця року  тут буде 600 робітників. Для нас створення такого підприємства є напрацюванням інструментів і механізмів для вирішення цілого ряду проблем, які на сьогоднішній день у нас є. Підприємства, які будувались за радянських часів і мають великі площі   часто є неадаптованими до сучасних систем організації праці. Ми відпрацьовуємо нові технології,  вчимося як не керуватися на виробництві старими принципами»,- зазначив Валерій Коровій.
Очільник області  підкреслив, що маркетингова стратегія має бути вироблена у такий спосіб, щоб вивчати попит і просувати свій товар безпосередньо на ринок.
«Якщо взяти за приклад нашу співпрацю з концерном  «Укроборонпром» саме у цьому проекті,  то для нас дуже важливо показати нові механізми і сучасні підходи як потрібно працювати з інвесторами  і  створювати нові робочі місця. На цьому підприємстві  до кінця 2018 року буде створено 2100 нових робочих місць для тих людей, які в силу певних обставин змушені сьогодні працювати  на так  званому «сірому» ринку зайнятості і не мають постійної роботи, або виїжджають на заробітки. Постійне робоче місце та гідна заробітна плата дасть можливість людям не шукати заробітків закордонном, а залишатись біля своїх родин та виховувати дітей», - зауважив голова ОДА.

  2,5 тисячі нових робочих місць - це місячний фонд зарплати в межах 15 млн. грн. на рік – це близько 200 млн. грн. фонд заробітної плати та 30 млн . грн. ПДФО до бюджету міста Вінниці, не кажучи про інші податкові надходження.
Роман Романов  у свою чергу зазначив: «Укроборонпром» залучив інвестиції у Вінницьку область, вивчивши до цього  10 регіонів. Ми провели зустрічі  з очільниками областей та надали перевагу Вінниччині, де були запропоновані найкращі умови. Ввже сьогодні, у жовтні,  ми тут спостерігаємо відвантаження перших зразків продукції. Сподіваємось, що  в грудні  ДП«Електричні системи» перейде із тестового режиму на повноцінний випуск товарної продукції. Хочу підкреслити в черговий раз, що в регіоні для цього створені ідеальні інвестиційні умови».
  Роман Романов навів конкретний приклад: «У 2016 році концерн «Укроборонпром» виготовив на вінницьких підприємствах продукції на 60 млн. грн.  З цієї суми були сплачені податки. Залучення інвесторів та створення місцевою владою сприятливого інвестиційного клімату вилилось у збільшення об'ємів виробництва в 2017 році до 168 млн. грн. та створення абсолютно нового підприємства ДП «Електричні системи». В наступному році ми плануємо випустити товарної продукції у Вінниці приблизно на 380 млн. грн. Ми готові тут будувати наступні виробничі площадки і готові розвивати кооперацію».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-