Що ви знаєте про скрипку?

Що ви знаєте про скрипку?

Укрінформ

При прослуховуванні красивих мелодій у багатьох людей виникає бажання повторити їх.

Наприклад, скрипка і її чарівні, хвилюючі або сумні мелодії з перших нот привертають увагу.

Варто зазначити, що даний музичний інструмент має як класичний, так і електричний варіант. Відмінності у них конструктивні, зовнішні, по звучанню. Однак як один, так і другий вид використовується для гри відомими скрипалями.

Принцип утворення звуку в звичайній скрипці

У класичному варіанті корпус виробу, який іменується дека, реагує на коливання струн. Вони передаються за допомогою корпуса через підставку. Оскільки в звуковидобуванні у скрипки задіяні не тільки струни, а й корпус, якість звуку багато в чому залежить від того, з яких матеріалів виготовлений інструмент.

Залежно від цього виділяють три основні групи цих інструментів:

  • учнівська;
  • студентська;
  • професійна.

Відмінності у них не тільки в матеріалах, а й в ціновій категорії. Зокрема, для тих, хто тільки починає своє знайомство з цим інструментом, підбирають учнівські моделі, зроблені з фанери, шпону (кленового, ялинового), масиву (ялини і клена). Варто звернути увагу на те, що для виготовлення обічайки і нижньої деки використовується клен. Для верхньої деки застосовують ялину.

Особливості електроскрипки

Принцип роботи електричного варіанту практично той же, що і в класичному. Різниця є в передачі звуку. У електроскрипки для цього використовується не корпус, а п'єзоелемент. Його головне завдання полягає в перетворенні механічних коливань в електричний сигнал, який передається в навушники або в спеціальну звукопідсилюючу апаратуру.

Більш того, отримані на електроскрипці звуки є не такими живими і об'ємними, як у звичайної. Але завдяки електричному сигналу є можливість здійснення обробки, додавання різних ефектів, що дає на виході чудовий результат. Все це робить можливим використання електричної моделі в різних музичних жанрах: джаз, кантрі, авангард та ін.

Техніка гри на традиційному і електронному варіанті абсолютно не відрізняється. Більш того, навіть незважаючи на відмінності щодо звукопередачі, повнорозмірні класичні моделі та електроскрипки мають однакову мензуру. Придбати їх зараз так само просто, як і купити гітару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-