ПОСТАНОВА Верховної Ради України

ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Укрінформ
Про проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого 100-річчю проведення першого Курултаю кримськотатарського народу

У 2017 році виповнюється 100 років з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу - національного зібрання. Ця історична подія є однією з найбільш визначних в історії Криму та кримськотатарського народу. За підсумками першого Курултаю кримськотатарського народу було проголошено Кримську Народну Республіку, сформовано її Уряд, ухвалено Конституцію та затверджено державні символи.

Верховна Рада України  п о с т а н о в л я є:

1. Провести урочисте засідання Верховної Ради України, присвячене 100-річчю проведення першого Курултаю кримськотатарського народу, 6 грудня 2017 року о 15 годині у залі пленарних засідань Верховної Ради України.

2. Кабінету Міністрів України до 20 листопада 2017 року підготувати і подати до Верховної Ради України інформаційні матеріали з питання проведення урочистого засідання.

3. Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин здійснити необхідні заходи щодо організаційного та методичного забезпечення проведення урочистого засідання.

4. Запросити для участі в урочистому засіданні народних депутатів України восьмого і попередніх скликань, членів Кабінету Міністрів України, видатних політичних діячів, представників українського та іноземного дипломатичного корпусу, громадських організацій, зарубіжної кримськотатарської діаспори.

5. Апарату Верховної Ради України в установленому порядку забезпечити фінансування витрат, необхідних для організації і проведення урочистого засідання, та пряму трансляцію урочистого засідання.

6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України                                                                               А.ПАРУБІЙ

м. К и ї в

5 жовтня 2017 року 

№ 2160-VIII

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-