У Вінниці презентували фільм про атовців «Тримай біля серця»

У Вінниці презентували фільм про атовців «Тримай біля серця»

Укрінформ
У Вінниці в четвер відбувся прем’єрний показ створеного за підтримки Вінницької міської ради фільму режисера Валерія Шалиги «Тримай біля серця», присвяченого автоцям. 
Презентацію стрічки автори приурочили до Дня Захисника України.
«Ми робили цей фільм заради тих, хто захищає нашу країну. Хотілося показати життя в паралелях сьогодення, що нам тут спокійно жити та працювати, а герої захищають наш спокій там», – повідомив  режисер фільму Валерій Шалига.
Військова драма знімалася на вулицях Вінниці та в розташуванні частини Нацгвардії, а також на полігоні військової частини загону спецпризначення поблизу м. Калинівка. З’явилась вона за підтримки Вінницької міськради та меценатів. Міська влада допомагала з ресурсами і організацією виробничого процесу – надавалися дозволи на зйомки у всіх потрібних локаціях, перекривався рух транспорту, забезпечувалось проживання знімальної групи та транспортні послуги тощо. Це значно здешевило процес. Створення ж вітчизняного аналогу кінотвору такого масштабу наразі коштує близько мільйона доларів. 
«Для Вінниці це дуже знакова подія, особливо у сенсі того, як відроджується українське кіно. Приємно, що саме наше місто є ланкою у цьому ланцюжку формування сучасного українського кінематографу. Я дякую Валерію, адже ідея створення фільму саме на теренах Вінниці і Вінниччини, із залученням як акторів вінничан, реальних осіб, які воювали в АТО, дуже знакова для всієї територіальної громади», - сказав вінницький міський голова Сергій Моргунов.
Знімальний процес тривав 32 дні, монтували та готували до показу стрічку майже рік. Вона присвячена подіям, які відбувалися на початку АТО, у 2014 році. Актуальність фільму полягає у тому, що він дозволяє поглянути через призму мистецтва на складні випробування, які переживає наша країна, не «з погляду вічності», а тут і зараз, безпосереднім учасникам цих подій. 
Так, головний герої фільму - колишній військовий Сергій Вітрук не може знайти душевного спокою. Робота не приносить задоволення, з дружиною немає порозуміння, одна радість дочка Зорянка. А тут ще події на сході - АТО. Загибель колеги стає останньою краплею. Сергій вирішує добровільно повернутися в армію.  Він потрапляє у полон.
У сюжетній лінії кінострічки «Тримай біля серця» переплітаються долі людей, їхні особисті проблеми та спроби зрозуміти, що ж насправді відбувається на Сході України? Мир у країні, чи усе ж війна? Устами своїх героїв режисер озвучує відчуття, які переживали українці у тилу і на передовій, - і  гіркоту поразок, і гордість за героїзм наших захисників, і, попри все, любов до Батьківщини.
Під час створення фільму знімальну команду консультували бійці АТО, а дехто з них навіть дебютував у стрічці.  Головні ж ролі в фільмі грають актори київських театрів Лілія Нагорна й Ігор Волков. У зйомках задіяні і вінницькі актори Анатолій Вольський, Таїсія Славінська. 
Після прем’єрного показу у Вінниці її покажуть в інших обласних центрах та в Києві. А головне, його продемонструють бійцям АТО, які наразі несуть службу на передовій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-