На Вінниччині заснували  музичну премію ім. М. Леонтовича

На Вінниччині заснували музичну премію ім. М. Леонтовича

Укрінформ
Вінницька обласна рада у четвер ухвалила рішення про заснування премії ім.  М. Леонтовича , якою винагороджуватимуть за визначні заслуги в розвитку музичного і хорового мистецтва.
«Заснувати у 2017 році премію ім. М. Д. Леонтовича з нагоди 140-річчя від дня народження Миколи Дмитровича Леонтович(1877-1921), композитора, збирача музичного фольклору , громадського діяча. Премія присуджується  за визначні заслуги в розвитку музичного і хорового мистецтва», - йдеться у документі.
Зазначається, що метою заснування премії є збереження духовних традицій українського народу та формування національної свідомості, а також збереження та розвиток українських національних співочих традицій. Премія ім. М. Леонтовича покликана сприяти підтримці мистецьких колективів, які популяризують його творче надбання, заохочувати сучасних композиторів до написання хорових творів , а також підтримувати і популяризувати твори сучасних українських композиторів.
Премія присуджуватиметься щороку в грудні до дня народження Миколи Леонтовича. До премії передбачена грошова винагорода у розмірі 20 тис. гривень. Її виплачуватимуть коштом обласного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-