Вінницькі школи із зони ураження вибухами на арсеналі відновили навчання

Вінницькі школи із зони ураження вибухами на арсеналі відновили навчання

Укрінформ
У понеділок у школах Калинівського та Вінницького районів, які потрапили до зони надзвичайної ситуації, відновлено навчальний процес.  
Ситуацію в Павлівській загальноосвітній школі проінспектував голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, який разом із митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном відвідали навчальний заклад.
«Усі ми пережили дуже складну ситуацію, а особливо ви, жителі Павлівки. Події, які сталися, показали усім нам, як важливо, аби був мир, злагода, взаємна підтримка один одного. Ми тут були тиждень тому і побачили, яка школа сьогодні. Спільними зусиллями вдалося зробити те, що, на перший погляд, вважалось неможливим. Усі ці події, в черговий раз, вчать нас  любити власну країну, цінувати і берегти те,   що ми маємо. Честь і хвала тим воїнам, які нас захищають на Сході, а наше з вами завдання зробити цю країну сучасною, європейською, духовною державою»,  - сказав Коровій.
У понеділок о 8.30 в школі пролунав дзвінок і діти пішли на навчання у свої класи.
«Навчальний процес відновлено всупереч всім побоюванням та хвилюванням. Повністю відремонтовано корпуси  № 1  та № 2. На даний час замінено 61 вікно, 6 дверей, відремонтовано більше тисячі метрів квадратних стелі. Ремонтно-будівельні роботи будуть продовжуватися  в корпусі № 3,  де розміщенні майстерні, харчоблок та шкільна їдальня. Там вже замінили вікна, але  потрібно ремонтувати стелю,  яка впала.  Найближчим часом і ці роботи будуть зроблені», - повідомила директор школи Тетяна Шуманська.
За її словами, відновними роботами займалися будівельні бригади, які надані  департаментом будівництва, містобудування та архітектури  облдержадміністрації. Також активно долучилися до роботи вчителі, батьки і школярі. 
«У суботу та неділю працював весь колектив  разом із батьками, щоб сьогодні  діти прийшли у затишну, прибрану школу і продовжили  навчання», - сказала Тетяна Шуманська.   
Оглянувши навчальні кімнати, очільник області та митрополит Симеон поспілкувались з учнями та педколективом. Він благословив учнів та вчителів на навчання та плідну роботу.
Слід відмітити, що у навчальному закладі працює шкільна котельня на альтернативному паливі, у закладі тепло та затишно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-