Чернігівщина вшанувала військових капеланів

Чернігівщина вшанувала військових капеланів

Укрінформ
30 вересня 2017 року в Чернігові відбувся захід з вшанування військових капеланів Чернігівщини “З Вірою, Надією, Любов’ю”, який був приурочений до однойменного свята Православної Церкви.

14 військових священиків з Чернігівщини регулярно їздять у зону бойових дій, щоб молитвою, ділом і добрим словом підтримувати захисників.

Як інформує представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Петренко О. М., урочистості розпочалися із заупокійної літії за загиблими учасниками АТО біля меморіальної Дошки Пам’яті на Красній площі Чернігова. Молитву очолив архієпископ Чернігівській і Ніжинський Євстратій у співслужінні військових священиків Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. По звершенню літії присутні поклали квіти до меморіальної стели.

В кіно-культурному центрі з патріотичного виховання молоді, де відбулося вшанування, вручення подарунків та нагородження військових священиків, кожного капелана вітали представники його району, волонтери, парафіяни. Всі капелани отримали подяки за свою роботу від голови облдержадміністрації, очільника міста Чернігова та начальника Чернігівського гарнізону оперативного командування «Північ».

Після церемонії нагородження відбулася презентація документального фільму “Немає більшої любові”, який знімався протягом 3-х років війни в зоні бойових дій (автор: Тетяна Миргородська. Оператори: Ігор Волосянкін, Олег Головатенко, Віктор Карпенко, Григорій Коцюра).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-