Асоціація кіноіндустрії України, Фонд Янковського та Держкіно вперше провели у Києві кінотренінг від EAVE

Асоціація кіноіндустрії України, Фонд Янковського та Держкіно вперше провели у Києві кінотренінг від EAVE

Укрінформ

Кінотренінг з інноваційного маркетингу та методам дистрибуції кіно за участю експертів з чотирьох країн Європи був організований спільно Асоціацією кіноіндустрії України та Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Участь у тренінгу взяли більше 400 українських кіновиробників, продюсерів, дистрибуторів, директорів кінотеатрів, маркетологів. Головна мета такого масштабного заходу – поглиблення знань учасників про міжнародний маркетинг, продаж, дистрибуцію та використання інноваційних стратегій у кіноіндустрії.

Основними темами тренінгу стали:

маркетинг b2b та b2c;

маркетинг онлайн;

робота з фестивалями та публічністю;

робота з агентами продажу;

вибір між класичними та альтернативними методами дистрибуції.

Перед широкою аудиторією вітчизняних кіновиробників виступили експерти з чотирьох країн світу Гудрун Бурі (PR Factory, Бельгія), Віржині Девеза (Alpha Violet, Франція), Джоанна Солецька (Alhapanda, Польща), Альваро Вега (Doblesentido, Іспанія).

«Ми в EAVE надзвичайно раді організувати тренінг «EAVE on Demand» в Україні, який є першим кроком нашої співпраці, з подальшою перспективою відкрити нові можливості спільного виробництва та зробити українських виробників кіно частиною нашої професійної мережі EAVE. Це здається логічним кроком прямо зараз, коли український парламент нещодавно прийняв новий закон про підтримку української кінематографії» - вважає програмний менеджер EAVE Сату Ело.

Засновники Асоціації Кіноіндустрії України позитивно оцінюють перший досвід організації масштабного навчального семінару для професіоналів у галузі кіно за участі закордонних експертів і обіцяють на цьому не зупинятися.

«Тренінг від EAVE був одним з перших кроків української кіноіндустрії до її інтеграції в європейське суспільство. Ми плануємо надалі організовувати подібні заходи, що дозволять поглибити зв'язок з міжнародною кіноіндустрією» - підкреслив Голова Асоціації Кіноіндустрії України Володимир Яценко.

Також схвально оцінив співробітництво з АКУ та EAVE засновник Благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський.

«Благодійний фонд, який я заснував, ось вже 5 років підтримує український кінематограф. За цей час ми допомогли величезній кількості режисерів представити свої фільми на великих міжнародних кінофестивалях в Каннах, Берліні, Карлових Варах, Локарно, Таллінні. Провели Дні українського кіно в Німеччині, Франції, Великобританії, Італії, Угорщини. Також ми видавали гранти на навчання за кордоном кільком українським режисерам. Асоціація кіноіндустрії України запропонувала новий освітній формат - привозити в Україну міжнародних експертів, які будуть розповідати про останні тенденції в світовій кіноіндустрії, познайомлять з інноваційними технологіями в просуванні кіно. Ми підтримали цю ідею, так як вона дозволяє навчити значно більшу кількість кінематографістів і сподіваємося зробити такі зустрічі регулярними», - зазначив бізнесмен і меценат Ігор Янковський.

У підвищенні кваліфікації вітчизняних кінематографістів зацікавлені і у Держкіно України. Його очільник обіцяє сприяти в організації навчальних програм для вітчизняного кінематографу.

«Держкіно і надалі буде підтримувати подібні ініціативи, бо українське кіно зараз потребує саме компетенції у способах промоції та дистрибуції. Ми також будемо привозити ще більше спікерів з інших країн, для того, щоб охопити знання про сучасну кіноіндустрію як в локальних, так і в глобальних проявах», - заявив Пилип Іллєнко.

Пізно ввечері, після закінчення виступу останнього експерта, представники кіноіндустрії підходили до організаторів і дякували за проведення корисного заходу. Багато з них ще під час лекцій викладали у соціальні мережі фото найбільш цікавих слайдів презентацій й ділилися з колегами враженнями від почутого.

EAVE (Європейський Аудіовізуальний Бізнес) є провідною організацією в галузі підготовки, розвитку та організації мережі для кіновиробників у Європі. Тренінг з маркетингу та дистрибуції кіно є однієї з передових навчальних програм інституції. У ньому об'єднаний значний досвід, який EAVE має на міжнародному ринку та налагодженні мереж з індивідуальним підходом для індустрії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-