Вінниця усміхається: в місті відбувся SmileFest

Вінниця усміхається: в місті відбувся SmileFest

Укрінформ
Вінничанам не завадила веселитися ані похмура осіння днина, ані сильний вітер: у місті першої п’ятниці жовтня з нагоди Всесвітнього дня посмішки провели фестиваль SmileFest.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
Хмари, вітрюган, дощ бризкає, а на площі Гагаріна, де зібралися більше тисячі школярів та студенті,в гаряче: молодь веселиться! У Всесвітній день посмішки вінничани вирішили пофестивалити.
«Сьогодні у нас відбувається другий міський фестиваль усмішок та позитивного настрою  SmileFest. Вінниця позиціонується, як місто доброзичливих людей - «Смайл сіті». І саме з метою утвердження в свідомості вінничан та усієї України ідеї «Вінниця – місто усміхнених людей», взялися за проведення фестивалю. Як і торік, нас підтримала міська рада.
Попри похмурий день у нас панує позитивна енергетика. А саме цього тепла і позитиву зараз людям не вистачає. Тому на дійство прийшли понад тисячу учасників, - точно вдвічі більше, ніж торік. Ми нікого не обмежували за віком, але молодь – активніша, до того ж, сьогодні робочий день. Тому SmileFest  зібрав стільки юних облич, які прийшли в костюмах, які посміхаються і радіють щиро і на повну», - каже співорганізаторка фесту Христина Коваленко.
І справді, яскрава фестивальна колона, яка пройшла парадом через центр міста, розтяглася метрів з на сто. Тут і «мультяшні» міньйони, і звірята, і пірати та лісова нечисть, а ще – миші-танцюристи, хлопчики-мальвіни та «бородаті» дівчатка. І – безліч кульок, прапорців – усе зі смайликом, символом свята. Ними розмахують, співають, танцюють і жартують на ходу. 
Юнак в костюмі дракона настільки увійшов в образ, що солідно поросить відійти на узбіччя, щоб часом полум’ям не підсмажити, а малеча поруч тільки регоче. 
Увесь цей строкатий натовп розлився майданом Незалежності, перетвореним на Smile City. Тут безліч цікавих локацій,  - на усі смаки. Можна постріляти у середньовічному тирі і навчитися шляхетних танців, зробити на згадку аквагрим, або від нової поліції отримати в подарунок «безпекового» смайлика на світловідбивальному елементі. 
Кондитери пригощають «усміхненими» імбирними пряниками, а вигадливі вуличні торгівці годують хотдогами, що смажаться в багажнику старенького «Запорожця».
А для допитливих працювали різноманітні майстер-класи, показують видовищне шоу  дослідники-науковці з «Музею науки» та «Шаленої лабораторії».
У центрі фестивальної площі – концертна сцена. Тут упродовж свята усмішки змінюють один одного творчі колективи, змагаються в дотепності стендапери і запрошують до участі у веселих конкурсах та квестах. Переможцям – призи: квитки у кіно, сертифікати н відвідування кав’ярень і арт-барів, сувеніри і кепки-смайлики. 
Насамкінець SmileFest’у додали поетичного настрою:  організатори запросили до Вінниці видатних і талановитих українських письменників-сучасників. Так, для найменших учасників фесту організували  поетичні частування - «Вірші для неслухняників» від Сергія Пантюка в мережі книжкових крамниць.  
А що гумору є місце в усі часи доводили  під час  панельної дискусії «Гумор на війні – у пошуках українського Швейка». Кульмінацією та власне і завершальною частиною фестивалю став Вечір української іронічної поезії під назвою «Наближення до шедеврів» за участі відомих іроністів Олександра Ірванця та Юрка Позаяка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-