У Києві відбудеться четвертий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL

У Києві відбудеться четвертий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL

Укрінформ
7 жовтня з 12:00 до 16:00 в Колонній залі Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36) відбудеться четвертий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL.

Захід представить у різних проявах культуру понад 40 країн світу за участі 30 посольств іноземних держав і діаспор. Фестиваль щорічно організовує проект OUTLOOK (theoutlook.com.ua), який працює у сфері медіа та культурної дипломатії.

На заході відвідувачі зможуть ближче познайомитися з культурними особливостями народів світу: Австралії, Азербайджану, Аргентини, Афганістану, Вірменії, Бангладеш, Білорусі, Болгарії, Гани, Гвінеї, Німеччини, Греції, Єгипту, Індонезії, Індії, Іраку, Ірану, Казахстану, Камеруну, Кенії, Конго, Кот-д'Івуару, Кореї, Киргизстану, Лівану, Малайзії, Молдови, ОАЕ, Пакистану, Перу, Румунії, Сирії, Словенії, Судану, Таджикистану, Танзанії, Туркменістану, Туреччини, України, Узбекистану, Чорногорії, Японії, ромської, гавайської, таїтянської, гагаузької і кримськотатарської культурами і багатьма іншими.

Усіх гостей свята чекає захоплива і дивовижна програма, завдяки якій вони зможуть реалізувати свою невеличку кругосвітню подорож, доторкнувшись до автентичних предметів побуту, текстилю, ремісничих виробів різних країн та особисто поспілкуватися з представниками інших народів, а також насолодитися барвистими дефіле національних костюмів, запальними танцювальними і вокальними номерами, дегустаціями традиційних страв і напоїв.

Щоб захід мав не тільки розважальний, а й пізнавальний характер, організатори готують низку цікавих майстер-класів, серед яких кожен знайде щось для себе, як-от: мехенді, арабську, японську й бенгальську каліграфію, ткацтво, розпис корейських масок і віял, створення свищиків із глини; гості навчаться грати в японські ігри, а також створювати символ Болгарії – троянди та багато-багато іншого, що дозволить долучитися до культури і традицій інших народів. А світлини, зроблені в спеціально створених художніх фотозонах, допоможуть зберегти спогади про це свято ще на довгі роки.

Мета фестивалю – встановлення дружніх відносин між націями, налагодження культурних зв'язків між державами і сприяння обізнаності українців про особливості культури народів світу. Фестиваль проводиться за підтримки дипломатичних місій і посольств іноземних держав в Україні, національно-культурних спільнот, громадських організацій, діаспор, а також за сприяння Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв».

Цього року співорганізатором заходу стала Київська міська рада. Варто зазначити, що четвертий фестиваль OWCF також приєднається до проведення Європейського тижня місцевої демократії – загальноєвропейського заходу, організованого органами місцевої та регіональної влади 47 країн-членів Ради Європи і присвяченого даті підписання Європейської Хартії про місцеве самоврядування 1985 року.

На фестивалі в центрі Колонної зали розквітне символічний «Сад цінностей». Відвідувачі заходу зможуть вибрати близькі їм цінності, надруковані на різнокольорових аркушах у формі каштана – дерева-символу Києва, і почепити листочки на гілки декоративних дерев. Таким чином, до кінця фестивалю гості свята повністю сформують наш сад. Відкрити церемонію створення саду надано честь Послам і почесним гостям фестивалю, які в межах офіційної частини першими прикрасять дерева розданими їм табличками з назвами своїх країн на знак того, що вони поділяють ці цінності.

Свою участь в церемонії перерізання червоної стрічки фестивалю підтвердили більш як 20 Надзвичайних і Повноважних послів, а також представники іноземних діаспор, що живуть на території України.

Партнерами заходу цьогоріч виступили: Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв, Київський молодіжний центр, торговельний центр «Епіцентр», промислово-будівельна група «Ковальська», волонтерський проект «Global Youth», галерея автентичного українського одягу «Ukraina  Аntiqua».

Вхід на фестиваль і всі розваги безкоштовні.

Контакти для партнерів та ЗМІ:

Організатор фестивалю: культурний проект «OUTLOOK Project»

Акредитація за тел.: +38044 502 72 25; +38096 972 55 48

Електронна пошта: lookarchive@ukr.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-