Вінниця допомагає відновлювати постраждале від вибухів село  Медвідка

Вінниця допомагає відновлювати постраждале від вибухів село Медвідка

Укрінформ
Протягом вихідних у Медвідці працювали робочі бригади ряду комунальних підприємств Вінниці.
Вони ремонтували дахи, склили вікна та виконували інші будівельні роботи, яких потребували люди. Щоб пришвидшити роботи і допомогти громаді села якомога скоріше ліквідувати всі руйнування, усі матеріали вінницька мерія наразі бере на договірних умовах з підприємствами у борг. Сьогодні роботи по відновленню продовжуються, паралельно ведуться більш детальні обстеження пошкоджених споруд для точного визначення обсягів необхідних будівельних матеріалів та робочої сили. 

З перших годин пожежі на військовому складі поблизу Калинівки Вінниця активно включилась в надання допомоги людям під час евакуації – надала муніципальні автобуси, організувала пункти прийому людей, які тікали від вибухів у Вінницю тощо. В п’ятницю, 29 вересня, депутати міської ради прийняли рішення про виділення Калинівці 5 млн грн на ліквідацію наслідків вибухів http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=4456 . 

Наступним кроком стала допомога у забезпеченні будівельними матеріалами та безпосередньому відновленню пошкоджених будинків. Протягом вихідних у село звозили шифер, дошки, скло, цемент та інші матеріали. В домогосподарствах працювали бригади з комунальних підприємств міста. 
Сьогодні відновлювальні роботи продовжуються. Вінницькі спеціалісти далі будуть обходити двори, щоб точно визначити, скільки потрібно будівельних матеріалів. Згодом майстри будуть ремонтувати будинки не лише ззовні, а й всередині, адже від вибухової хвилі є багато тріщин та інших пошкоджень в помешканнях.
Враховуючи специфіку використання бюджетних коштів та процес оформлення всієї необхідної документації, усі матеріали вінницька мерія наразі бере на договірних умовах з підприємствами міста у борг.  
«Ми співпрацюємо з постачальними організаціями, які одразу відгукнулись на наше прохання по матеріалах і будівельниках. Всі витрати будемо фіксувати і, виходячи з процедури, яка передбачена на рівні обласного штабу, потім ці кошти будуть відшкодовуватись», - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов, який минулої суботи також був у Медвідці.
Одним із перших об’єктів, який необхідно відновити, – це приміщення початкової школи села. З понеділка, 2 жовтня, 19 дітей з цього навчального закладу вже тимчасово навчаються у вінницькій школі №5. Ще двоє приєднаються до них згодом. Дітей з Медвідки забезпечено безкоштовними сніданками та обідами, а на навчання та додому їх возить шкільний автобус зі Стрижавки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-