На чому ми навчилися економити? Секрети простих українців

На чому ми навчилися економити? Секрети простих українців

Укрінформ

Економити щодня - це нормальне, а не споживче відношення до життя. Екологічність у всьому - у тому числі, і по відношенню до витрат, відрізняє цивілізованих людей від орди.

Перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов говорив, що, мовляв, "економіка має бути економною". Як би комічно не пролунала ця сентенція, ми, українці, її добре засвоїли. І завдяки цьому ми, знаходячись в умовах фактично неоголошеної війни, за часів тривалої економічної кризи, примудряємося економити, щоб допомагати армії захищати нашу незалежність.

Економія сьогодні проявляється у всьому. Наприклад, українці уважно стежать за розпродажами і знижками. Згідно з офіційною статистикою, приріст покупців в дні розпродажів збільшується на чверть і більше. Багато українців підгадують під такі дні масового "падіння цін" довгоочікувані покупки - великої побутової техніки, меблів, дорогих речей і предметів інтер'єру.

Завдяки тому, що ми навчилися рахувати гроші, в нашій країні великий попит відтепер мають ресурси, створені під оголошення в інтернеті. Завдяки таким дошкам оголошень багато українців не лише позбавляються від предметів, якими вже не користуються, але і за сущі копійки мають можливість придбати імпортні і вітчизняні товари, що реалізовуються приватними особами. Великий плюс дощок оголошень такого роду - це можливість поторгуватися.

Розвиток кур'єрських служб дозволив істотно розширити географію покупок. Тепер товар з Києва може доїхати в Дніпро і навпаки (все залежить від місцезнаходження продавця і покупця) за один день, і це значною мірою впливає на економіку. Ту, що має бути і є економною.

А ще економити українцям допомагає працьовитість і кмітливість. Останніми роками популярний напрям хэнд-мейд дозволив багатьом дбайливим хазяям самостійно готувати як товари першої необхідності, так і справжню дивину ручної роботи. Надлишки готової продукції, виконаної своїми руками, майстри продають все на тих же інтернет-дошках оголошень за дуже стерпними цінами.

Сподіваємося, що і ви вже долучилися до звичок більшості українців з повагою відноситись до всіх ресурсів, і до грошей теж. Саме так ми і йдемо до великої родини європейців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-