Вінниччина отримала 20 млн грн на відновлення постраждалих територій в зоні ураження

Вінниччина отримала 20 млн грн на відновлення постраждалих територій в зоні ураження

Укрінформ
Вінниччина отримала 20 млн грн на відновлення постраждалих територій в зоні ураження. Наразі там активно проводяться відновні роботи. 
Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.
Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася на військових складах поблизу Калинівки, Урядом України прийнято рішення щодо виділення 100 млн грн. 
Як зазначив заступник голови ОДА Олександр Крученюк, на сьогодні область вже отримала 20 млн грн. на вирішення питань постраждалих від вибухів на військових складах поблизу Калинівки. Проблеми кожної оселі постраждалих знаходиться під особливим контролем обласної влади.
Для оперативного управління та чіткого вирішення проблем кожної постраждалої  території  у зоні НС,  голова облдержадміністрації Валерій Коровій визначив відповідальних серед керівників структурних підрозділів ОДА. Наразі налагодження тісна співпраця з мешканцями постраждалих територій, залучені сільські ради територіальних громад, ведеться щоденний моніторинг  необхідних та виконаних робіт.

Ремонтно-відновлювальні  роботи здійснюються швидкими темпами. Зокрема, для вирішення проблем постраждалих у с. Павліка залучено 5 приватних будівельних підприємства, на базі яких створено  25 робочих бригад, що надають необхідну допомогу родинам постраждалих. Станом на 1 жовтня у с. Павлівка, яка найбільш понесла втрат від вибухів,  вже доставлено понад 9 тисяч листів шиферу,  при потребі – 15 тисяч листів. Щоденно ведеться поставка необхідного будівельного матеріалу для ремонтно-будівельних робіт як у с. Павлівка, так і на інших постраждалих територіях.

Активно ведуться ремонтно-будівельні роботи й на об’єктах соціального значення. Так, бригади підрядників  працюють в найбільш постраждалій Павлівській школі. Відновлюються, стелі, стіни, здійснюється заміна вікон.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, навчання в Павлівській школі буде відновлено за 10-12 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-