На Хмельниччині визнали добровольців

На Хмельниччині визнали добровольців

Укрінформ
Як повідомляє представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Климюк М. С.,  Хмельницька міська рада на черговій сесії  20 вересня своїм рішенням визнала бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

Також депутати затвердили Порядок надання статусу бійців-добровольців АТО у Хмельницькому. Згідно з цим документом, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але в подальшому не ввійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань і правоохоронних органів та брали безпосередню участь у бойових діях.

Бійці-добровольці АТО можуть претендувати на пільги, які поширюються на учасників антитерористичної операції. Для цього їм необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради.

Окрім цього, депутати міської ради присвоїли звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» чотирьом особам. Зокрема, почесний статус одержали колишній командир 8-го окремого полку спецпризначення і Герой України Ігор Гордійчук, командир 2-ї розвідувально-пошукової групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення ЗТУ Національної гвардії України Олександр Бойко (посмертно), військовослужбовець 95-ої окремої десантно-штурмової бригади Іван Мельник (посмертно) і один із засновників  Народного Руху України на Хмельниччині Кузьма Матвіюк.

Відповідно до Положення про звання, нагородженим виплачується грошова винагорода у розмірі 20 мінімальних заробітних плат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-