“Блакитні берети” виступають за мир і безпеку

“Блакитні берети” виступають за мир і безпеку

Укрінформ
Відповідно до плану проведення «Окремих заходів по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесених до заходів розвитку»  з 7 по 9 вересня 2017 року на запрошення чеської сторони відбувся візит делегації  миротворців – членів Всеукраїнської Спілки ветеранів війни до м. Брно (Чеська Республіка) для участі у 9-й Міжнародній зустрічі “блакитних беретів”, ветеранів війни та Міжнародній конференції з питань безпеки в Європі.

Зазначені міжнародні заходи організовані Громадським центром для ветеранів війни і громадською організацією «Чеський легіонер»,  що є представником міжнародної Асоціації ветеранів-миротворців «Солдати миру» (SPIA – Soldiers of Peace International Association) та його лідером Карелом Чернохом спільно з військовим госпіталем Брно і університетом оборони.

На заходи були запрошені і взяли участь члени асоціацій “блакитних беретів” і ветеранів війни з Польщі, Австрії, Словаччини, Чехії, Франції, Бельгії, Норвегії, України, Болгарії, Кенії, Кореї, Хорватії, Сербії та ін.

Під час зустрічі  українська делегація, яку очолював Сергій Самойлов, презентувала зарубіжним колегам свою діяльність за програмами роботи з молоддю «Школа миру» та «Юний миротворець» в місті Харкові. Українські миротворці також взяли участь у Міжнародній конференції з питань безпеки в Європі «Безпечне середовище, а не лише війна, міграція чи тероризм! Досвід, факти, свідчення».

Перед учасниками виступили представники наукових кіл, а також та державних органів влади і громадських організацій. Учасники конференції мали змогу поспілкуватись, обмінятися досвідом та обговорити такі нагальні теми сьогодення, зокрема, ситуацію в Україні.

Наші “блакитні берети” взяли участь і у проведенні “спортивного” дня – футбольного турніру,  змагань зі стрільби з пістолета.

Участь делегації Всеукраїнської Спілки ветеранів війни у цих заходах сприяла розвитку міжнародного ветеранського співробітництва, підвищенню престижу та іміджу українського руху ветеранів війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-