Осіння Школа самодопомоги зорієнтована на учасника АТО

Осіння Школа самодопомоги зорієнтована на учасника АТО

Укрінформ
Нещодавно, за організації Ресурсного центру ГУРТ у партнерстві з Бородянським центром соціально-психологічної реабілітації та фінансової підтримки Шведської агенції з питань міжнародної співпраці та розвитку “Sida”, відбулася перша сесія 6-ї Всеукраїнської Школи самодопомоги. 

 Її особливою рисою цього разу стала абсолютна вмотивованість учасників, оскільки їх робота чітко зорієнтована на допомогу учаснику АТО й усім тим, хто постраждав унаслідок війни на Сході України.

На конкурсній основі місця в осінній Школі вибороли вісім із тридцяти громадських і благодійних організацій із різних куточків України, які виявили найбільшу життєздатність та реально займаються наданням соціальних послуг учасникам АТО, ВПО, іншим вразливим верствам населення, сприяють розвитку громад.

Щодо географії проекту, то цього разу її склали Київ (ГО «Київська міська спілка учасників АТО Подільського району»), Чернігів (ГО «Українська Асоціація матерів»), Першотравенськ («Міжнародна благодійна організація «Українські серця»), Вінниця (Волонтерська група «Бойові бджоли», ГО «А-ВЕСТА»), Суми (ГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення «Сумщина»), Чернівці (ГО «Добротворець»)  і Краматорськ (Центр допомоги учасникам АТО та їх сім’ям у Донецькій області).

Дізнавшись чимало нового про теорію та філософію роботи Груп самодопомоги (ГСД), залучившись до навчальних засідань ГСД, кожен із учасників 6-ї ВШСД відправився затим у своє рідне місто, аби на практиці спробувати відтворити там із представниками своїх цільових категорій ті моделі взаємодії, за якими вдалося попрацювати у процесі навчання.

У програмі наступної триденної зустрічі у жовтні планується провести розбір «домашніх» напрацювань, аби набуті у процесі навчання знання та навички перетворилися зрештою на ефективний інструмент суспільних перетворень технологією груп самодопомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-