Вінницька ОДА виділила матеріальну допомогу постраждалим від градобою

Вінницька ОДА виділила матеріальну допомогу постраждалим від градобою

Укрінформ
Вінницька ОДА виділила постраждалим від градобою громадам п’яти районів області 3 млн грн матеріальної допомоги. 
Для відновлення понищених стихією покрівель завезено близько 47 тис. листів шиферу.
Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.
«У ніч  з 21 на 22 вересня на Вінниччині   сильні дощі із градом  викликали надзвичайну ситуацію,  яка нами класифікується як  надзвичайна  ситуація природного характеру регіонального рівня за територіальним поширенням. Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила надати грошову допомогу  із коштів резервного фонду обласного бюджету у розмірі  3 млн грн постраждалим районам, пропорційно нанесеним збиткам. Кошти будуть направлені районним державним адміністраціям»,- цитує відомство директора Департаменту цивільного захисту ОДА Сергія Вовченка.
За його словами, негода, яка найбільше лютувала  в 25 населених пунктах  Крижопільського, Козятинського,  Погребищенсько, Немирівського  та Тульчинського  районів, завдали збитків більш як на 22 млн гривень. 
Стихія пошкодила покрівлі  8 закладів освіти, 5 закладів охорони здоров'я, 25 адміністративних будинків та приміщень, 2 771 житлових будинків. Відтак, наразі постраждалі громади найбільше потребують шиферу для відновлення дахів, загалом, в обсязі понад 138 тисяч листів. 
Керівництвом області мобілізовано зусилля торгових мереж з продажу будматеріалів у Вінницькій та сусідніх областях,  а також замовила шифер у виробників. Відтак, наразі вдалося забезпечити поставку у постраждалі райони 46,8 тис. листів покрівельного матеріалу, - майже половину від потреби.
Утім, завдані зливою і градобоєм збитки значно перевищують можливості резервного фонду обласного та місцевих бюджетів. У зв’язку з цим Департаментом цивільного захисту ОДА  підготовлено проект звернення до Кабінету Міністрів України щодо надання матеріальної  фінансової допомоги  області коштами резервного фонду державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-