Як обрати шафу-купе?

Як обрати шафу-купе?

Укрінформ
Сьогодні на ринку можна знайти безліч готових рішень конструкцій шаф-купе, але щоб меблі максимально органічно поєднувалися зі стилем інтер'єру, краще замовити цей предмет за індивідуальними вимірами. Така шафа ідеально підійде до вашої вітальні або спальні і дозволить максимально заощадити корисну площу.

Вибір шафи – не просте завдання, адже крім естетичних завдань, вона повинна бути практичною, універсальної та ергономічною. Якщо ви вирішили купити шафу купе в Києві, то ознайомтеся з основними критеріями вибору, щоб меблі служили вам довго. В першу чергу, ви повинні розуміти, що шафа-купе – це самостійна одиниця, яку можна розташувати в будь-якій кімнаті.

5 правил вибору шафи

  1. Обираємо матеріал фасаду.

Покриття дверцят шафи-купе може бути найрізноманітнішим: від ламінованих ДСП панелей, до скла та тонованих дзеркал. Дзеркало користується великою популярністю, так як дозволяє візуально розширити площу приміщення, але при цьому швидко брудниться і вимагає особливого догляду. Фарбоване скло виглядає ефектно, але в кімнаті, де є маленькі діти, краще уникати такого варіанту. Економічним варіантом стане ДСП полотно з нанесенням друку фото.

  1. Стиль меблів. В залежності від загальної концепції інтер'єру, важливо правильно підібрати колір вироби, фурнітуру, покриття, форму, щоб шафа гармонійно виглядала в кімнаті. Серед величезного асортименту, представленого на ринку, власникам не складе труднощів підібрати ідеальну меблі для квартири в будь-якому стилі. Шафа-купе чудово вписується в Модерн, ніжний Прованс, строгий Хай-Тек або затишну класику.
  2. Габарити. Авжеж, габарити шафи насамперед залежать від загальної площі кімнати, але треба враховувати, що занадто великі розсувні двері можуть обтяжити експлуатацію.
  3. Форма. Залежно від стилю кімнати, можна підібрати вбудовану модель прямокутної форми. А можна підкреслити інтер'єр, вибравши окрему конструкцію. Відкриті полиці напівкруглої форми допоможуть додати декоративності і красиво прикрасити кімнату.
  4. Матеріал корпусу та профілю. Профіль є основним елементом шафи та саме від його якості залежить функціональність и комфорт застосування меблями. Розсувні двері складаються зі сталевої рами та направляючої . Сьогодні виробники використовують сталеві і алюмінієві профілі. Обираючи шафу звертайте увагу, з якого матеріалу виготовлена рама, так як від цього залежить міцність всієї конструкції, а також її експлуатаційні якості. Краще вибирати раму з нержавіючої сталі.

Алюмінієва рама не забезпечує достатньої жорсткості конструкції і при великих габаритах фасаду існує ймовірність того, що з часом вона почне «грати».

  1. Тип моделі. Конструкція може бути вбудованою чи окремою шафою. Корпусна шафа представляє собою окрему конструкцію з індивідуальним каркасом і системою зберігання. За допомогою цього варіанту можна розподілити зони у приміщенні.

Порівняно з корпусним варіантом, вбудована модель вийде трохи дешевше, оскільки в ній відсутні допоміжні елементи, що знижають їх ціну. При цьому така модель відмінно постане в ніші, дозволяючи максимально використовувати «глухий» простір.

Єдиним мінусом цього варіанту є слабка конструкція через відсутність задньої панелі.

  1. Наповнення. Плануючи проект шафи, не треба його перевантажувати зайвими елементами. Враховуйте його основне призначення і кількість речей, який він повинен вміщати. Якщо в меблях ви плануєте зберігати габаритні предмети (спортивний інвентар, туристичне знаряддя, побутову техніку тощо), то доцільно буде одразу обговорити з майстром кількість відсіків під ці предмети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-