ВінніціЯнський фестиваль роздав «Золотих летючих слонів»

ВінніціЯнський фестиваль роздав «Золотих летючих слонів»

Укрінформ
У Вінниці в п’ятницю відбулась церемонія нагородження переможців IX ВІННИЦіЯнського фестивалю, з якої розпочалось святкування Дня міста. 
Сотні вінничан на майдані Незалежності подивились комедійні ролики на великих екранах. А переможці отримали золотих летючих слонів. На свято завітало чимало знаменитих гостей, серед яких – Анатолій Борсюк, Борис Барський, Олег Філімонов, актори «Дизель шоу».
Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.
У Вінниці пройшов вже одинадцятий Між Народний ВІННИЦіЯнський фестиваль. В цьому році на нього надійшло більше ста робіт з України, США, Німеччини, Ірландії, Франції, Англії та інших країн. Роботи оцінювало журі, до якого входили актори, мистецтвознавці та КВНщики. 
Переможців обирали в чотирьох номінаціях: відео кліп, анімація, реклама та Short, побери. Також окрему номінацію вигадали для вінницьких фільммейкерів – серед них обирали кращих режисерів пародійних ремейків на відомі кінострічки. Сьогодні переможців оголосили під час церемонії нагородження. Присутніх привітав міський голова Сергій Моргунов.
 «Минув вже рік з того часу, як відбувся ювілейний десятий фестиваль, коли ми збирались тут і вручали «летючих слонів» переможцям. Я думаю, що в цьому році це також буде надзвичайна подія, адже на фестиваль було надіслано більше ста робіт з усіх континентів, навіть з Антарктиди. Я думаю, що журі було досить складно визначати переможців. Сьогодні мені дуже приємно бачити на святі  вже рідних для нас і відомих на всю Україну зірок кіно, телебачення і театру, які вже стали нашими друзями. Тож усім приємного перегляду!», – сказав Сергій Моргунов.
На екранах показували найкращі відеоролики, які були надіслані цього року на адресу оргкомітету фестивалю. За рішенням фестивального журі, до якого входять діячі кіно, культури та шоу-бізнесу, найкращим серед представлених на конкурс відеокліпів визнано роботу Студії «Квартал 95» – «День ВДВ навпаки» (Україна)(https://www.youtube.com/watch?v=_bO4_GsOqU8).
«Золотого Летючого Слона» в номінації анімація виборола робота Walt Disney – «Шлях до серця»(США)(https://www.stormo.tv/videos/145170/inner-workings-2016/).

Найкращим рекламним відео визнано роботу «Chanel +» - рекламний ролик до фільму «Марш імператора»(https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=NSrE0UOHiXw).
У номінації «SHORT, побери» переміг короткометражний фільм французів з JPZtudio «Світило» (luminaris)(https://www.youtube.com/watch?v=l7Z1VBQkdIM).
Цьогоріч до переліку традиційних номінацій додалася ще одна «місцева» - «Шведінг», у якій вінницькі автори представляли свої ремейки на відомі кінострічки. Перемогла робота вінницької комaндa «Paramamont» - комедійний ремейк нa оскароносний фільм «Титaнік»(https://www.youtube.com/watch?v=epWwaM_mmpA).
На церемонії нагородження було багато знаменитостей. Постійний гість фестивалю – Заслужений діяч мистецтв України, телеведучий Анатолій Борсюк зазначив, що він приїздить на фестиваль майже щороку. «У мене тут з’являється все більше друзів і я все більше люблю Вінницю, яка з кожним роком стає все кращою. Взагалі, Вінниця розвивається в правильному напрямку, це сучасне європейське місто, яке не захаращене мегаполісним непотрібом, який руйнує враження від будь якого великого міста. Вінниця залишається самобутнім, зі своїм обличчям, що дуже важливо. Ваше місто неможливо переплутати ні з яким іншим. Фестиваль розвивається паралельно з містом і його чекає велике майбутнє. Атмосфера доброзичливості та гостинності панує як на фестивалі так і в місті», – каже Анатолій Борсюк.
Також серед зіркових гостей був і Євген Чепурняк: «Протягом останніх двадцяти років я у Вінниці буваю дуже часто. Я дуже люблю ваше місто, мені подобається як воно розвивається, розквітає. Кожного разу як я сюди приїжджаю, я бачу тут щось нове. Вважаю, що якщо вся країна буде розвиватись візуально так, як виглядає Вінниця, тоді у нас все буде добре». Серед іменитих гостей були і Народний артист України, учасник комік-трупи «Маски» Борис Барський, Заслужений артист України, гуморист Олег Філімонов, актор Ян Левінзон (Ізраїль), художник-мультиплікатор Едуард Киріч  та інші знаменитості. Спеціальні гості – актори «Дизель-шоу»: Марина Поплавська, Євген Сморигін, Вікторія Булітко.
Всю конкурсну програму можна подивитись на сайті: www.vinnician.org Завдяки Центру інформаційних технологій фізико-математичної гімназії № 17 церемонія нагородження знову транслювалася в он-лайн режимі в Інтернеті. 
Свято закінчилося запуском величезного іграшкового слона на повітряних кульках в небо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-