В Україні стартує масова кампанія вивчення іноземних мов

В Україні стартує масова кампанія вивчення іноземних мов

Укрінформ

Кожен українець матиме змогу безкоштовно вивчати англійську мову. В Україні стартувала кампанія з масового вивчення іноземної мови для усіх громадян держави “Україна заговорить англійською!” на платформі «Lingva.Skills» (www.lingva.ua).

Наразі рівень володіння іноземними мовами серед українців критично низький. Усього близько 7% наших співгромадян вільно спілкується англійською мовою, на відміну від, як мінімум 50% людей, що володіють англійською у країнах ЄС, а у Скандинавських країнах цей показник сягає 80-90%.

«Після набуття безвізу та підписання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, питання створення можливості вивчення українцями іноземних мов, в першу чергу, англійської, є одним з пріоритетних завдань Уряду, - заявила Директор Урядового Офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. – Ми спільно із Асоціацією інноваційної та цифрової освіти, надаємо для всіх українців можливість оволодіти англійською мовою за допомогою онлайн-платформи «Lingva.Skills» (www.lingva.ua). І тепер кожний громадянин України має можливість навчатись знаходячись у будь-якому місці, у будь-який час та безкоштовно для всіх соціальних категорій та бюджетних організацій: вчителів та лікарів, ВПО-осіб та учасників АТО, державних службовців та громадських організацій, школярів та студентів тощо».

У свою чергу, Голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти Станіслав Куценко, сказав: «Наразі питання оволодіння іноземними мовами громадянами є актуальним питанням не тільки для України, а й для багатьох країн також, оскільки світ рухається у бік глобалізації, стає мобільнішим, людям необхідно постійно спілкуватись один з одним. Аналізуючи провідні технології навчання іноземним мовам, ми побачили, що в світі наразі не існує єдиної ефективної освітньої системи. Інакше такої гострої проблеми навчання іноземним мовам вже б не існувало. Саме тому ми прийняли рішення розробити власну систему і, як показав перший рік навчання, вона є ефективною. Ми маємо вже майже тисячу перших випускників, які показують достойні результати спілкування англійською мовою, а загалом користувачі вже виконали понад 25 мільйонів вправ на онлайн-платформі Lingva.Skills». Потенціал навчальної платформи становить близько 10 млн осіб.

Надалі ми плануємо запровадити змішане навчання (blended learning). Маємо базу вчителів по усій країні, які готові забезпечити офлайн-компонент навчання. Таким чином кампанія з вивчення англійської зможе охопити всіх українців».

«Володіння іноземними мовами дає не тільки можливість вільного спілкування та особистісного росту для кожної людини, а і дозволяє отримати цікаву та престижну роботу, оскільки майже всі топові посади потребують знання іноземної мови: як у бізнес-секторі так і на державній службі. Тому ми постійно готуємо для українців ще більше можливостей. Зокрема, найближчим часом на «Lingva.Skills» можна буде вивчати німецьку мову, що буде досить символічно, оскільки цей рік в Україні оголошено Роком німецької мови», - підсумував автор Соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» (www.lingva.ua) Віталій Зубков.

Скористатись можливістю вивчити іноземну мову на платформі lingva.ua може практично кожен українець, який має електронну пошту, інтернет, комп’ютер чи смартфон.

Окрім того, розробкою українців уже зацікавились уряди Казахстану, Азербайджану та Грузії, які б теж хотіли запровадити таку систему вивчення англійської для своїх громадян.

Наочно побачити принцип ефективного підходу до вивчення іноземних мов можна тут: https://goo.gl/PqHC6e

Довідка:

У світі глобалізації знання іноземних мов стає чи не ключовим навиком для будь-якої людини, тому володіння хоча би однією з них є не розкішшю, а необхідністю. У країнах ЄС багато років діє програма для своїх громадян: рідна мова + одна іноземна, а з 2002 року: рідна мова + дві іноземні мови. У цьому аспекті Україна «пасе задніх». За даними British Council тільки 7% українців вільно володіють англійською мовою, у той же час у країнах ЄС цей показник становить в середньому 50%, а серед країн-лідерів (Скандинавські країни) – 70%. Щодо інших іноземних мов – ситуація в Україні ще гірша.

Наразі Україна вже досить багато зробила щодо політичної, юридичної та економічної інтеграції до європейського та світового співтовариства, але попереду найскладніша інтеграція – ментальна, яка починається з того, що українці повинні розмовляти із світом однією мовою! І цю проблему треба вирішувати негайно.

Саме для цього торік Асоціація інноваційної та цифрової освіти України створила Соціальний проект з вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» (www.lingva.ua), який за рік існування отримав понад 2,5 мільйони бажаючих вивчати англійську мову, ставши наймасовішім освітнім проектом в Україні. Найближчим часом, окрім англійської, можна буде вивчати німецьку та інші іноземні мови. Наразі спільно з Урядом планується запуск даного проекту на всю країну.

Українці, які вже навчаються англійській мові на онлайн-платформі Соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva.Skills»:

Додаткова інформація:

+38 067 6740723

Оксана Керик

press@lingva.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-