Репетитор англійської для дорослого і дитини: в чому відмінність?

Репетитор англійської для дорослого і дитини: в чому відмінність?

Укрінформ

Популярність англійської пояснюється широким поширенням мови в сфері міжнародного спілкування. Вимоги до приватного вчителя пред'являються різні, в залежності від того, з ким йому доведеться проводити заняття — з дитиною чи з дорослим.

Заняття з дітьми — це класичний приклад репетиторства, коли під час уроку треба «підтягнути» загальний рівень знань або поліпшити успішність у школі. Діти ставляться до таких уроків як до продовження занять в школі, часом не усвідомлюючи їх важливості.

У випадку дорослих ситуація інша. Незалежно від того, яка мета занять — дорослі чітко уявляють собі, як приблизно має виглядати кінцевий результат.

Репетитор англійської мови повинен працювати на цей результат. Немає необхідності, як у випадку з дітьми, зацікавлювати або навіть розважати, щоб дитина почала вчитися. Головне — працювати, незалежно від обставин.

Істотною відмінністю між заняттями з дорослими і дітьми є готовність займатися. Дорослі звикли до дисципліни, а втома у них настає пізніше, ніж у дітей. Школярі вже до кінця першої години занять можуть проявляти неуважність і відволікання на сторонні предмети.

Під час навчання діти сприймають той сценарій занять, який наперед продумав репетитор англійської. Київ — це місто, де шкіл і ліцеїв багато, але формат уроків приблизно однаковий. Найчастіше ініціативи чекати не варто. Тільки десята частина всіх учнів просить пояснити щось додаткове і незрозуміле, ті дев'яносто відсотків, що залишилися, повністю довіряють ведення уроку вчителю.

Дорослі ж здебільшого діють із точністю до навпаки. Репетитор англійської тут грає роль скоріше друга, ніж наставника. Він може підказати, спрямувати, — але ніяк не вказувати або повчати. Від викладача вимагається чітко і без зайвих ліричних відступів провести урок і забезпечити учня додатковими матеріалами.

До домашніх завдань діти і дорослі також відносяться по-різному. Школярі їх виконувати часто не хочуть і радіють, коли домашню роботу не перевіряють. Дорослі розуміють важливість закріплення матеріалу самостійно, виконують досить справно.

Головною метою репетитора англійської мови є не навчити мові, а навчити нею володіти. Але відмінності, які існують між дітьми і дорослими, спонукають будувати заняття за різними сценаріями і за допомогою різних підходів.

Матеріал підготовлений сервісом https://buki.com.ua — приватні викладачі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-