Справа Шабуніна,

Справа Шабуніна, "самогубець" на Хрещатику і Дюк у вишиванці

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

У столиці з'явилося ще одне місце, де можна постояти в черзі за "біометрикою".  Найбільший в Україні "Паспортний сервіс" з оформлення біометричних закордонних паспортів та ID-карток, який розмістився на площі 1400 квадратних метрів, на день зможе прийняти понад 1500 осіб.

Знай наших: у вівторок, 15 серпня, додому з чемпіонату світу в Лондоні повернулася українська легкоатлетична збірна. Серед них була і єдина наша медалістка Юлія Левченко. Спортсменка виборола на змаганнях срібну медаль у стрибках у висоту. Водночас вона двічі оновлювала власний рекорд. Спочатку взяла 1.99 м, а потім і 2.01 м.

У Києві представили команду українських воїнів, які 22 жовтня 2017 року візьмуть участь у Марафоні морської піхоти США. Всі вони пройшли два етапи відбору.

Також військові продовжують готуватися до параду з нагоди Дня Незалежності. На початку тижня вони відточували рухи на території авіаційного заводу імені Антонова,

а вже в середу, 16 серпня, провели першу репетицію на Хрещатику. Музичний супровід параду забезпечуватимуть представники зведеного оркестру Нацгвардії. Кілька сотень військових музикантів гратимуть марші доби визвольних змагань УНР початку ХХ століття.

Репетирують і в Запоріжжі: там на святковий парад і колону військової техніки 24 серпня можна буде подивитися на проспекті Соборному.

Тим часом пам’ятник Дюку де Рішельє в Одесі до Дня Незалежності вже підготувався. Ексклюзивне вбрання отримав від організаторів "Вишиванкового фестивалю", приуроченого до свята.

Меч, що пронизує ворога: на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиці Академіка Корольова у столиці встановили пам'ятник воїнам АТО. Гранітний монумент має 2,5 метра заввишки. Символічний меч, що став ідейним центром композиції, встромлено у зображення мапи Росії. Знизу ж постаменту зображено янгола-охоронця з синьо-жовтими крилами й гербом-щитом.

Держзрада Януковича: Оболонський районний суд Києва у вівторок, 15 серпня, продовжив розгляд справи по суті за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді. На засіданні допитали екс-постпреда України при ООН Юрія Сергеєва, який був присутній на засіданні Радбезу ООН від 3 березня 2014 року, де постпред РФ при ООН Віталій Чуркін показав фотокопію листа Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну.

Справа антикорупціонера: Дніпровський районний суд Києва цього тижня обрав запобіжний захід для голови ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна у вигляді особистого зобов’язання. Антикорупціонера звинувачують в умисному спричиненні тілесного ушкодження середньої тяжкості. Згідно з ухвалою, запобіжний захід діятиме до 14 жовтня.

Християни східного обряду відсвяткували Маковія, або Медовий Спас. А це, за народними прикметами, означає закінчення літа й прихід першого похолодання.

Проте поки прикметам не судилося здійснитися. Цього тижня спека продовжувала панувати в Україні. І якщо щасливчики-відпускники рятувалися від неї, як могли, на морі,

то застряглі у бетонних джунглях містяни брали участь в "охолоджувальних" акціях.  На фото: учасники акції "Охолодись з рятувальниками" на Фестивальному причалі в Дніпрі.

В Одесі теж було спекотно: там відбувся "Марш рівності", на який зібралося близько сотні учасників. Під пильним оком правоохоронців вони пройшли від Воронцовського палацу до пам'ятника Дюку. Далі йти було заборонено з міркувань безпеки: на Приморському бульварі, яким збиралися пройти учасники Маршу, зібралися їхні опоненти. Тож колона так і не рушила далі й не змогла завершити свою акцію.

Крім того, до чорноморського курорту з'їхалися люди, які захоплюються фільмами й серіалами, мультфільмами та японськими аніме, коміксами й літературною фантастикою, а також відеоіграми й "настолками". Всі вони взяли участь у сценічному костюмованому шоу під час фестивалю Fan Expo Odessa у виставковому центрі одеського морського вокзалу.

А в Києві фестивалили поціновувачі яскравих кольорів. На території Національного комплексу "Експоцентр України" тут відбувся фестиваль фарб Холі.

Скоро до школи: вересень невпинно наближається, а разом із ним – і шкільний сезон. Перший їхній провісник – щорічні ярмарки на вулицях українських міст. Найвідоміший – на Хрещатику. Схоже, перспектива повернення за парти цю малечу не радує.

Грації на старті: на базі спортивного комплексу "Атлет" національна збірна команда України з художньої гімнастики провела підготовку до 29-ї Всесвітньої літньої Універсіади, що стартує 19 серпня в тайванському місті Тайбей (КНР), та чемпіонату світу, що 30 серпня розпочинається в італійському Пезаро.

Інфраструктурний екскурс: у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" представникам ЗМІ показали ключові будівельні об’єкти летовища. А "родзинкою" стала презентація макету терміналу D з урахуванням всіх запланованих доопрацювань.

Міжгалактичні проблеми у центрі столиці: з 10:30 четверга на піддашші готелю "Хрещатик" три години сидів чоловік, який мав намір накласти на себе руки, бо "його життю щось загрожувало". З чоловіком, який назвав себе Тимуром Кириловим, проводили перемовини психологи, представники поліції. За словами начальника Шевченківського райуправління поліції Києва Германа Приступи, чоловік раніше "навчався в російській школі при посольстві Індії і мав міжгалактичні проблеми".

Театральні протестування: у четвер, 17 серпня, під Кабміном провели акцію проти блокування податкових накладних. Учасники влаштували театральну виставу.

"Гарячий" ринг: у Харкові стартував Кубок України з боксу серед жінок і одночасно чемпіонат України серед молоді. В турнірі беруть участь понад 100 спортсменок із різних регіонів України.

Не менші "пристрасті" по-юнацьки панували й на татамі у спорткомплексі Національної поліції України у Полтаві. Там відбувся чемпіонат України з тхеквондо серед юніорів.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Похід прем'єра у народ: Володимир Гройсман поспілкувався з місцевими жителями під час робочої поїздки у Дніпро.

Тріщини, що виникли внаслідок просідання фундаменту, на стіні житлового будинку на вулиці Леоніда Жаботинського, 5А в Запоріжжі.

За лаштунками Дніпровського метрополітену.

Наслідки пожежі на території тролейбусного депо у Сєвєродонецьку на Луганщині.

Реве та квітне Дніпро широкий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-