Продаж малини — одна з успішних ніш 2017 року

Продаж малини — одна з успішних ніш 2017 року

Укрінформ

Будь-який підприємець шукає такі ніші, які принесуть дохід і окупляться максимально швидко. І тут важливо не тільки правильно визначитися з напрямком, а й бути впевненим в попиті на нього.

 За статистикою, аграрна сфера — одна з найперспективніших і прибуткових в Україні, незважаючи на те, що має свою сезонність. І цезрозуміло, адже у нас кращі ґрунти і є всі умови для гарного врожаю.

Що вибрати серед такого розмаїття культур

Хтось скаже — пшеницю, кукурудзу або картоплю. І в чомусь буде прав, але далеко не в усьому. По-перше, буде дуже складно конкурувати з «великими гравцями». По-друге, без великих площ, складів і пристойних інвестицій тут не отримати хороші дивіденди. По-третє, дуже багато нюансів.

Виходячи з експорту 2017 року, досить добре себе зарекомендували ягоди. Так-так, саме ягоди. Такі як полуниця, смородина і малина. А за кількістю врожаю лідирують саме останні.

 Що важливо знати про ягоди малини

Найголовніше — не помилитися з покупкою саджанців малини, адже тільки в наших широтах можна купити більше 30 різних видів саджанців. Серед них найпопулярнішими будуть саджанці ремонтантних сортів малини, які плодоносять з липня до вересня. Вони вважаються найбільш стійкими до хвороб і дають ягоду відразу на наступний рік після посадки.

 Яка схема заробітку

Схема проста, ніяких незрозумілих бізнес-планів спочатку не потрібно писати. Восени купить для початку 500-1000 саджанців малини, правильно їх посадить, організуйте систему поливу і добрива. І вже наступного літа, ви отримаєте перший урожай. Звичайно, в перший рік це буде не 100% урожай з висаджених саджанців, а всього — 40-70%. Хоча і цього достатньо, щоб окупити вартість саджанців і заробити зверху.

 Отримуючи перший урожай вкрай важливо знайти ринок збуту. Хтось продає на базарах в роздріб, хтось здає оптом, а є і третій варіант — здавати в спеціальні приймальні пункти по заморожуванню ягоди. Може ціна тут буде і нижче, ніж ринкова, але цей спосіб позбавить вас від усяких турбот.

У будь-якому випадку варто спробувати, адже малина — це не просто можливість заробити, а й ціле джерело корисних мінералів і вітамінів. До того ж, середня ціна на саджанець малини всього 8 гривень.

 Висновки

В Україні є можливості заробітку, особливо якщо у вас є земля і є бажання займатися ягодою (такою, як малина). Адже для цього сам Бог наділив наші землі плодючістю, а людей працьовитістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-