"Криваве" затемнення, парад близнюків і скандал зі "Стіною"

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Із нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ Петро Порошенко здійснив переліт на бойовому винищувачі Міг-29 40-ї бригади тактичної авіації на місці другого пілота з аеродрому в місті Васильків до військового аеродрому у селі Гавришівка, Вінницької області.

Президент привітав особовий склад військових льотчиків з професійним святом, вручив високі державні нагороди бойовим льотчикам та передав бойові прапори органам військового управління Повітряних сил ЗСУ. Глава держави подивився показові прольоти військових літаків та навчально-тренувальні вправи парашутистів.

Тим часом військові інших формувань інтенсивно готуються до параду з нагоди Дня Незалежності.

Зведені парадні розрахунки ЗСУ та інших силових структур відточують стройові "па" та гру на музичних інструментах до атоматизму на злітно-посадковій смузі аеродрому Київського державного авіаційного заводу "Авіант".

"Професійне" свято цього тижня відзначили і корінні народи світу. У столиці на території Американського дому  відбувся "Кримський вечір" (Qirim aksami), в межах якого виступив жіночій ансамбль "Бадем", заснований кримською татаркою Ельнарою Халіловою (на фото).  

Не менш святково відзначили свій міжнародний день і близнюки. Зокрема, в Києві під час флешмобу "Подвійне щастя" зібрали на території ВДНГ 85 пар близнюків, встановивши рекорд України з присутності одночасно в одному місці найбільшої кількості пар двійнят і близнят. Серед учасників були лише діти до 16 років.

А в Одесі на стадіоні будинку Павлових тим часом відбувся фестиваль фарб "Колорфест". Учасники закидували один одного різнокольоровими порошками, відпочивали, танцювали і прохолоджувалися під "душем" з пожежної машини.

Увечері 7 серпня люди у різних країнах світу мали змогу спостерігати часткове місячне затемнення. Його ще називають "кривавим", бо, коли одна частина Місяця ховається за тінню Землі, інша червоніє через сонячні промені, що розсіюються. З цієї нагоди учасники 3-го Міжнародного фестивалю йоги та музики Avatar Yoga Festival 2017 провели обряд на узбережжі Чорного моря.

Спека спорту не завада: вулицями Одеси промчали учасники міжнародної велогонки Odessa Grand Prix Masters 2017. Дистанцію було прокладено через історичний центр міста. Змагання відбулися в межах велофестивалю Weekend UCI in Odessa.

Натомість бегемоти у Вроцлавському зоопарку за високих градусів надають перевагу спокійному відпочинку.

У четвер, 10 травня, Солом'янський районний суд міста Києва заарештував підозрюваних у розкраданні коштів держбюджету під час реалізації проекту "Стіна": директора компанії генпідрядника Олександра Кошубу, старшого офіцера виробничо-технічного відділення 1-го окремого відділу капітального будівництва ДПСУ В'ячеслава Майдановича й колишнього директора і заступника директора чернігівського управління "Укравтодору" Сергія Значка (на фото).

Того ж дня в Києво-Печерській лаврі відспівали екс-депутата від Партії регіонів Ірину Бережну, яка загинула у ДТП в Хорватії. Провести Бережну в останню путь прийшли  її рідні, соратники за партією і представники шоу-бізу.  На фото – співачка Світлана Лобода.

Антизаправковий протест: місцеві жителі перекрили рух вулицею Ревуцького в Дарницькому районі Києва через будівництво поруч з їхніми будинками автозаправної станції.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Учасник чайної церемонії на пляжі в селі Молодіжному на Одещині.

Ігровий момент матчу 5-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги сезону 2017/18 у групі "Б" між СК "Дніпро-1" та ФК "Дніпро", що завершився з рахунком 0:0.

Чоловік із дитиною бавляться у воді на центральному пляжі Бердянська у Запорізькій області.

Судно і портальні крани на території Бердянського морського торгового порту у Запорізькій області.

"Тихі танці": учасники дискотеки в навушниках у польському Вроцлаві.

Суворі реалії: такий вигляд мають тримач туалетного паперу й своєрідна інформаційна зона біля входу до туалету на ринку біля метро "Мінська".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-