Грандіозне завершення XV Ювілейного Всеукраїнського Благодійного Дитячого Фестивалю

Грандіозне завершення XV Ювілейного Всеукраїнського Благодійного Дитячого Фестивалю "Чорноморські Ігри" відбулося у Скадовську

Укрінформ

У неділю, 6 серпня, завершився найвідоміший та наймасштабніший дитячий фестиваль в Україні – «Чорноморські Ігри», який традиційно проводиться в Скадовську. Саме тут у свій час отримали путівки на велику сцену Тіна Кароль,  Настя Каменських,  Надя Дорофєєва,  які сьогодні є одними з найпопулярніших артистів в Україні.

За три дні фестиваль «Чорноморські ігри» приніс справжню радість не тільки конкурсантам, а й маленьким жителям і гостям Скадовська. Захоплюючі конкурси, ігри,  дискотеки – всі ці активності відбувалися на спеціальному майданчику «ФРУЗЗІ GAMES» на набережній. Казкові герої захоплювали увагу юних глядачів, не залишивши осторонь жодного. Діти змогли проявити себе в веселих естафетах, творчих конкурсах, а батьки щиро підтримували їх.

Цього року стати глядачами фестивалю змогли навіть ті, хто не був у цей час у Скадовську. У всі фестивальні дні здійснювалися прямі включення та телетрансляція на каналі М1 та інтернет-трансляція «Чорноморських ігор». Також протягом фестивалю працював дитячий прес-центр, де юні журналісти оперативно інформували соціальні мережі про всі цікаві події.

В рамках завершального дня вулицями міста до головної сцени пройшла карнавальна хода. А розпочався святковий концерт презентацією пісні про фестиваль від мультиартиста МONATIKa, яку учасники ходи разом з глядачами на набережній підтримали грандіозним флешмобом.

Першою привітала усіх учасників, суперфіналістів та гостей ювілейних «Чорноморських Ігор 2017» перша леді України – Марина Порошенко, письмове звернення від якої зачитав ведучий з головної сцени Скадовська.

А далі розпочався найбільш хвилюючий етап – боротьба за Гран-прі - головний приз фестивалю.

Хоча до складу журі «Чорноморських Ігор» увійшли досвідчені діячі вітчизняного шоу-бізнесу, їм довелося нелегко, вибираючи найкращих з кращих. Почесний член журі, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль прокоментував вокальні змагання так: «Чорноморські  ігри – це справжня боротьба, це конкурс, який створено не заради того, щоб розважати глядача і журі. Цей конкурс для того, щоб саме тут діти отримали нові орієнтири - як триматися на сцені, як виступати, як мати харизму, щоб тримати глядача до кінця».

Всі суперфіналісти «Чорноморських Ігор 2017» були нагороджені відзнакою фестивалю -  «Золотим дельфіном». Як зазначив член журі, композитор Руслан Квінта, «ці юні обдарування віддали нам найголовніше, що у них є – чистоту, щирість, справжні емоції, і вони заслуговують на найгучніші оплески».

Композитор зробив незвичайний подарунок маленькій виконавиці народного співу Вероніці Морській: «Лише один раз в своєму житті я подарував пісню. Це була Софія Ротару. Другу пісню я подарую тобі».

Розчулила всіх присутніх член журі, народна артистка України Тіна Кароль: «Бути тут для мене – одкровення. Колись маленькою дівчинкою я стояла на цій сцені, і зайняла 3-тє місце. Але це нічого не значить, адже для мене найголовніше -  це цілеспрямованість, прагнення, праця та завзятість. Найважливіше – це ваша внутрішня перемога, вірте в себе, і мої вам оплески сьогодні!»

Отже, за результатами голосування всіх членів журі найвищу нагороду фестивалю - Гран-прі вокального конкурсу отримала Єлизавета Волощенко (11 років, м. Херсон), яка підкорила всіх своїм незвичайним голосом та самобутньою енергетикою.

Вручаючи  Гран-прі «Чорноморських ігор 2017», засновник фестивалю Микола Баграєв звернувся до всіх суперфіналістів: «Діти називають «Чорноморські Ігри» казкою на березі Чорного моря, яку ми створюємо заради найталановитіших дітей країни, заради здійснення найзаповітніших дитячих мрій і втілення найдобрішої казки! Діти, запам’ятайте, ви всі - вже переможці! Пройде всього кілька років, і ви будете виступати на цій сцені як зіркові гості», - зазначив він. Також переможниця отримала спеціальний приз від Марини Порошенко.

Всі три дні фестивалю на головній сцені Скадовська працював «зірковий десант». Своїми виступами дітей порадували та запалили їхні кумири, більшість з яких свого часу були переможцями та лауреатами «Чорноморських ігор» - Тіна Кароль (Лауреат «Чорноморських Ігор» 1999), Володимир Ткаченко, Оля Цибульська, Віталій Козловський, Наталка Карпа, Ростислав Тодореску (Гран-прі «Чорноморських Ігор» 2009), TARABAROVA, TAYANNA, OPEN KIDS, MY REE (1-а премія «Чорноморських Ігор» 2009), Потап, Настя Каменських (Гран-прі «Чорноморських Ігор» 2004), Оля Полякова, Марія Яремчук, ALEKSEEV, MICHELLE ANDRADE, Анюта Славська, Індіра (1-а премія «Чорноморських Ігор» 2002), POSITIFF, Надя Дорофеєва (1-а премія «Чорноморських Ігор» 2004), MONATIK, DZIDZIO.

Завершальним акордом  XV Ювілейного Всеукраїнського Благодійного Дитячого Фестивалю прозвучав гімн «Чорноморських Ігор» , який співав уже весь Скадовськ – конкурсанти,  переможці, зіркові гості, журі та глядачі.

Нагадаємо, що XV Ювілейний Всеукраїнський Благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри" проходив за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської обласної ради.

Впродовж усіх етапів фестивалю членами журі були: Валентин Коваль (постійний член журі фестивалю, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення), Сергій Кузін (член ради директорів «ТАВР медіа», музикант, ведучий радіо Roks), Руслан Квінта (композитор, музичний продюсер), Олена Мозгова (продюсер), Альона Савінова (викладач вокалу), Сергій Перцев (генеральний директор каналу М1), Натела Чхартішвілі-Зацаринна (генеральний продюсер каналу М1), Віталій Дроздов (генеральний продюсер «ТАВР медіа», генеральний директор «Хіт Fm»), Олег Боднарчук (режисер, продюсер), Анастасія Каменських, Олексій Потапенко, Надія Дорофєєва, Олексій Завгородній (Позитив), Тіна Кароль, Михайло Хома (DZIDZIO).

Статистика фестивалю

У конкурсному відборі «Чорноморських Ігор» взяло участь близько 400 дітей. Ще близько 3000 стали учасниками розважальних та ігрових програм.

За три фестивальні дні концерти відвідало понад 60 000 глядачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-