На Вінниччині об’єкти комунальної власності пройдуть через енергоаудит

На Вінниччині об’єкти комунальної власності пройдуть через енергоаудит

Укрінформ
На Вінниччині щонайменше 50 зі 126 об’єктів обласної комунальної власності протягом року повинні провести енергоаудит, аби «вписатися» у змінені умови фінансування капітальних видатків з бюджету. Про це на оперативній нараді повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.
«В наступному році фінансування капітальних видатків, в тому числі з Державного фонду регіонального розвитку, буде зорієнтовано винятково на наявність енергоаудиту. Завдання, яке стоїть перед нами по об’єктах обласної комунальної власності, - все зробити для того, щоб до нового бюджетного року мати щонайменше 50 таких об’єктів, на яких був би проведений енергоаудит і які безпосередньо можуть претендувати на отримання фінансового ресурсу», - підкреслив Коровій. 
За його словами, наразі в регіоні налічується 126 установ  - об’єктів спільної комунальної власності громад Вінницької області. Найбільше їх у сфері охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, а також в галузях культури та фізичної культури і спорту. Цьогоріч через процедуру енергоаудиту, який є підґрунтям для подальшого підвищення їх енергоефективності та енергомодернізації, пройдуть щонайменше 40% таких об’єктів.
Голова ОДА доручив опрацювати питання щодо виділення коштів на зазначені цілі при внесенні змін до обласного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-