Хресна хода крізь металодетектори, перемога

Хресна хода крізь металодетектори, перемога "Динамо" та річки на дорогах

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Минулими вихідними, під привітання від президента: "Донбас був, є і буде українським!", третю річницю визволення від російських окупантів відзначили три міста Луганської області: Сєверодонецьк, Лисичанськ та Рубіжне. На фото: святкові заходи у Сєвєродонецьку.

"Король бельгійців" Петера Бросенса та Джессіки Вудворт забрав Гран-прі , а “Dixie Land" Романа Бондарчука - "Золотого Дюка". Так завершився VІІІ Одеський міжнародний кінофестиваль у "перлині біля моря". На фото: український співак Фелікс Шиндер (ліворуч) та учасники гурту "Деньги вперед" під час урочистої ходи червоною доріжкою у рамках офіційної церемонії закриття кінофестивалю в Одесі.

Крізь вогонь, лід та багнюку: в столиці вперше відбувся наймасштабніший у Південно-Східній Європі забіг з перешкодами Legion Run. Щоб відчути себе справжніми легіонерами та випробувати межі свого розуму й тіла, а також загартувати дух, учасники бігли п'ять кілометрів. Долали різноманітні перешкоди з вогню, льоду, бруду і колючого дроту.

Випробовували себе і учасниці Кубка Сєвєродонецька з пляжного волейболу Severodonetsk Оpen 2017, який відбувся в межах проведення аматорського чемпіонату України з пляжного волейболу серед жіночих команд.

Після двох перемог у вітчизняному чемпіонаті футболісти київського "Динамо" здобули звитягу й у першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА, обігравши швейцарський клуб "Янг Бойз" із рахунком 3:1.

Тим часом команди, які тільки мріють про єврокубки, розпочали змагатися за Кубок України. У матчі другого попереднього раунду турніру СК "Дніпро-1" переміг ПФК "Суми" з рахунком 2:0.

Зі столичної  Михайлівської площі цього тижня стартував "Велокараван дружби Україна-Корея". Акція відбувається на честь 25-річниці встановлення дипломатичних відносин між Республікою Корея та Україною, а також ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018, які відбудуться в Пхьончхані.

Настінне мистецтво: у Дніпрі відбувся перший фестиваль стріт-арту Mural Fest Dnipro 2017. Завдяки художникам із різних куточків України 10 будинків у місті заграли новими фарбами. Фестиваль завершився арт-пікніком і появою рекордного мурала довжиною майже півкілометра. Малюнок на паркані створювали спільно художники і жителі міста.

Тим часом у столиці, креативні стінописи для якої вже не дивина, з'явилися ще кілька витворів вуличного мистецтва. Один із них намалював південноафриканський художник Джейк Айкман, який шукає натхнення у воді й природі. На  стіні будинку на вулиці Бульварно-Кудрявській, 35 він зобразив море.

А в Запоріжжі будівлі прикрашали поезією. У рамках проекту "Віршоване Запоріжжя" стіну житлового будинку на площі Олександра Поляка розписали рядками з віршу української поетеси та письменниці Ліни Костенко.

Тиждень протестний: у понеділок активісти прийшли до Адміністрації Президента України, щоб спитати "#Який план?" під час акції з вимогою до керівництва держави "представити народові чіткий план відносно проблеми Сходу".

А у середу активісти громадської організації "КримSOS" вже втринадцяте запитували Росію, де Ервін Ібрагімов і ще 17 людей, які зникли в окупованому Криму.

Тим часом у Дніпрі мешканці житлового масиву Чаплі влаштували під стінами Дніпропетровської ОДА акцію-перформанс з вимогою заборонити проїзд вулицями міста вантажівок з Любимівського кар'єру. Учасники лягли на клейонці біля адмінбудівлі, запевняючи, що будуть тепер спати тут, адже не можуть виспатися у себе вдома через постійний гуркіт вантажівок. За їхніми словами, вантажний транспорт з кар'єру починає їздити з третьої години ночі, порушуючи шумовий режим та руйнуючи дорогу.

У Запоріжжі також протестували лежачи. Люди, які страждають на ниркову недостатність, влаштували акцію перед будівлею облдержадміністрації, щоб  привернути увагу до своїх проблем. Зокрема, до якості препаратів, що купуються за бюджетні кошти для гемодіалізного відділення.

У столиці знову пролунав вибух у житловому будинку – і знову в Голосіївському районі. Внаслідок трагедії загинула жінка. А 36 місцевих мешканців тимчасово відселено в готель-гуртожиток.

Черговий епізод з серіалу про боротьбу київської влади з МАФами "вийшов в ефір" у ніч проти вівторка, 25 липня, біля станції метро "Лісова". Як повідомили у КМДА, торговельні ряди "розібрали" співробітники виконавчої служби Деснянського району за відповідним рішенням суду.

А в Одесі на пляжі Ланжерон згорів ресторан "Хуторок". Пожежним довгий час не вдавалося загасити полум'я – будівлю повністю зруйновано вогнем. Ліквідувати загоряння, площа якого становила 1000 кв. м, вдалося лише через три години після прибуття рятувальників на місце виклику.

На інших же зігрітих яскравим липневим сонцем пляжах чорноморського курорту продовжують не без задоволення "згорати" відпочивальники. 

Не відстають від них і кияни, використовуючи спекотні літні дні сповна.

Втім, погода - мінлива річ. І вже в четвер столичну спеку розмочила потужна злива, перетворивши дороги на бурхливі річки.

А в п'ятницю, 28 липня, відбулася всеукраїнська хресна хода, організована Українською православною церквою Київського патріархату.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Сонце сідає над Каховським водосховищем у Запорізькій області.

Коні у загоні на території Деркульського кінного заводу N63 у селі Данилівка на Луганщині.

Равлики на долоні співвласника равликової ферми Михайла Дем'яна у селі Нижнє Селище Хустського району Закарпаття.

Учасниця майстер-класу "Театр тіней" у межах VIII Міжнародного дитячого фестивалю театрального мистецтва "Птах" у селі Нижнє Селище Закарпатської області.

Скелет, виявлений під час розкопок скіфських поховань на території кургану "Мамаєва Могила" у Запорізькій області.

Артефакти часів XII століття, виявлені під час археологічних розкопок на Поштовій площі у Києві.

Тіні учасників костюмованої ходи в рамках проведення театралізованої акції "Наш дім море 2.0. Русалки", присвяченої Міжнародному дню дельфінів та китів, у Києві.

Силуети учасників Параду сажотрусів, організованого з нагоди святкування дня народження коминяра Берталона Товта, у Мукачеві Закарпатської області.

Молодята під час урочистої церемонії реєстрації шлюбу у рамках заходів з нагоди відзначення першої річниці пілотного проекту Міністерства юстиції України "Шлюб за добу" у Сєвєродонецьку на Луганщині.

Оперуповноважений майстер з костюмованого манікюру: ветеран АТО, колишній правоохоронець Олександр Вернигора створив на Київщині студію костюмованого манікюру. За словами чоловіка, це була мрія його жінки, яка трагічно загинула в ДТП.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов під час випробування нових ракетних комплексів, мінометів, безпілотного БТР "Фантом-2" та нової термобаричної зброї на військовому полігоні у Чернігівській області.

Рятувальники Головного управління ДСНС України в Одеській області під час урочистої церемонії передачі нової техніки - спеціального аварійно-рятувального катера типу "річка-море" - на території Одеського морського вокзалу.

Велосипедист проїжджає набережною Тернопільського ставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-