Вінниця приєдналася до системи онлайн-аукціонів «ProZorro. Продажі»

Вінниця приєдналася до системи онлайн-аукціонів «ProZorro. Продажі»

Укрінформ
Вінниця у вівторок третьою з територіальних органів влади та місцевого самоврядування  країни приєдналася до системи онлайн-аукціонів «ProZorro. Продажі». Про це кореспондентові Укрінформу повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.
«Сьогодні ми підписали Декларацію про приєднання до Меморандуму щодо приєднання Вінниці до системи онлайн-аукціонів «ProZorro. Продажі».  Наразі ще тільки два органи місцевого самоврядування приєдналися до цього проекту, - Донецька військово-цивільна адміністрація та місто Маріуполь. Ми – треті, і маємо надію, що за правильного підходу використання «ProZorro. Продажі» дасть позитивний ефект, бо це крок до прозорої реалізації комунального майна», - повідомив Моргунов.

За його словами,  приєднання до системи онлайн-аукціонів «ProZorro. Продажі» дозволить прозоро здійснювати продаж рухомого і нерухомого майна комунальних підприємств та суттєво розширити коло його покупців.  А також  забезпечити поповнення їх бюджетів, позаяк дозволить реалізовувати навіть майно непридатне до використання замість його списання. 
Міський голова сподівається, що  проект «ProZorro. Продажі» буде настільки ж дієвим інструментом ефективної реалізації комунальної власності, як система онлайн-закупівель «ProZorro» - для економії бюджетних коштів.  Так, тільки за перше півріччя 2017 року Вінницька міська рада завдяки їй зекономила 96 млн гривень, а  у 2016 році, коли її тільки упровадили, було зекономлено 44 млн грн. Текономлені торік кошти – еквівалент вартості сучасної реанімації,створеної на базі кардіоцентру вінницької міської клінічної лікарні №1.

Довідково. «ProZorro. Продажі» - це спільний проект Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Тransparency International Україна та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, створений для швидкої та ефективної реалізації державного та комунального майна, а також запобіганю корупції завдяки децентралізації даних, громадському контролю та розширенню кола покупців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-