Вінниччина налагоджує співпрацю з Республікою Корея

Вінниччина налагоджує співпрацю з Республікою Корея

Укрінформ
    На Вінниччині з офіційним візитом побував Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу.      До області дипломат прибув вперше. У рамках візиту він зустрівся з керівниками регіону та міста, обговоривши перспективи та можливості подальшої співпраці.

   Вітаючи дипломата на Вінницькій землі, голова облдержадміністрації Валерій Коровій наголосив на великій зацікавленості регіону в розширенні співробітництва з Республікою Корея, відтак інформував гостя про основні тенденції розвитку області.

    Керівник ОДА, зокрема, відзначив, що, попри непросту суспільно-політичну ситуацію в державі, Вінницька область і місто Вінниця демонструють позитивну динаміку соціально-економічного розвитку. Цьому сприяють як орієнтація економіки регіону на світові ринки продовольства, так і створені тут комфортні умови для розвитку бізнесу.

    «Сьогодні ми серйозно займаємося диверсифікацією економічного укладу. Зараз співпрацюємо з американською компанією Delphi, японською компанією Fujikura, є напрацювання у фармацевтичній галузі. Намагаємось залучити іноземні інвестиції в галузь машинобудування. І це тільки перші кроки, - повідомив Валерій Коровій. - В місті Вінниця створено індустріальний парк, він має окремий статус, який надаватиме певні преференції тим підприємствам, які розміщуватимуть своє виробництво на цій території.     Завдання, яке перед собою ставимо, - за 3-4 роки у Вінниці і ближніх до міста районах створити 5-6 тисяч нових робочих місць у сфері промисловості. Це дасть нам можливість, з одного боку, застабілізувати ситуацію на ринку праці, через конкуренцію крок за кроком підвищувати заробітну плату і, відповідно, вирішувати соціальні проблеми, які накопичились».

    Голова облдержадміністрації наголосив, що Вінниччина відкрита до співпраці і дуже зацікавлена у розширенні контактів з корейськими партнерами. «Для нас дуже цікаві питання медицини, освіти, енергоефективності, ІТ-технологій, нові системи навігацій для аеропорту, ваш досвід підготовки молодших спеціалістів для робітничих професій. Ми також зацікавлені у грантових програмах», - підкреслив Валерій Коровій, а водночас запросив пана Посла взяти участь в інвестиційному форумі, який у вересні відбудеться в Вінниці.

    Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу, у свою чергу, подякував керівництву області за сприяння в організації веломарафону, наголосивши, що цей захід має не лише спортивне спрямування, а й позитивно вплине на розвиток туризму та економіки України.

    Конкретизуючи ж першочергові можливості для взаємин, дипломат зауважив, що корейська сторона дуже зацікавлена в тому, щоб у тендері на впровадження електронного квитка у Вінниці перемогла саме їхня компанія.

    «Корея є світовим лідером у впровадженні подібних систем, - зазначив Лі Янг Гу. – Формування «smart city» сьогодні – світова тенденція, і електронний квиток є основною для побудови «розумного міста». 

    Вінницький міський голова Сергій Моргунов підтвердив, що саме корейські компанії найпершими відгукнулися на участь у тендері, наголосивши, що кожне з представлених підприємств має великий потенціал та цікаві пропозиції. Відтак висловив переконання, що перемогу здобудуть найбільш інноваційні світові компанії.

    По завершенню офіційної зустрічі Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні відвідав центр надання адміністративних послуг Вінницької міської ради та відбув до Немирова для участі у веломарафоні.       

    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-