Вінницька облрада розподілила 60 млн понадпланових надходжень

Вінницька облрада розподілила 60 млн понадпланових надходжень

Укрінформ
Вінницька обласна рада у вівторок внесла зміни до обласного бюджету на 2017 рік, відповідно до яких розподілила 60.3 млн грн понадпланових доходів обласного бюджету. Найбільше коштів виділили на медицину. 

   Зокрема, депутати розглянули проект рішення про внесення змін до рішення 13 сесії обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 221 «Про обласний бюджет на 2017 рік» (зі змінами), поданий облдержадміністрацією. Документ підготовлений для забезпечення здійснення низки необхідних видатків. У проекті збільшується дохідна та видаткова частина обласного бюджету на 60, 322 млн грн. Відповідно, збільшуються й видатки із загального фонду обласного бюджету та бюджету розвитку спеціального фонду. 

    Так, збільшуються видатки на суму 2 млн грн на виконання заходів комплексної цільової програми соціального захисту населення Вінницької області на 2016-2018 роки (на збільшення фінансування депутатського фонду). Також 100 тис грн – на заходи програми розвитку місцевого самоврядування у Вінницькій області на 2013-2017 роки. 

    Вісім мільйонів виділяються для проведення обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Крім того, передбачене фінансування проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, придбання спортивної екіпіровки та інвентарю, забезпечення відряджень, проживання та харчування з метою участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, придбання татамі для проведення тренувань боротьбою дзюдо людям з інвалідністю зору тощо. 

    Збільшуються видатки обласного бюджету департаменту охорони здоров’я на загальну суму 26 млн 521 тис грн. В тому числі, майже 5 млн грн лікарні ім. М. І. Пирогова на закупівлю ШВЛ апарату, матеріалів для перитоніального діалізу, монітор пацієнта, дефібрилятора, пульсоксиметра, шприцевого насоса та системи для ендоваксуляторної хірургії. Три мільйони виділено дитячій обласній лікарні на закупівлю обладнання для відділення реанімації та на проведення капітального ремонту приміщення операційної для новонароджених;  дитяча інфекційна лікарня отримає 200 тис. грн на придбання кисневого концентратора; госпіталю ветеранів війни вилічені кошти для придбання біоаналізатора. 

    Рішенням облради передбачено 880 тис. грн на санаторне лікування дітей та підлітків із соматичними захворюваннями (крім туберкульозу) та інші заходи у галузі охорони здоров’я. 

    Збільшуються видатки загального та бюджету розвитку спеціального фонду обласного бюджету департаменту соціальної та молодіжної політики на загальну суму понад 3 млн грн. Відповідно до програми підтримки учасників АТО, збільшуються видатки на суму 318 тис грн для проведення реабілітації учасників бойових дій та АТО і 1 млн 800 тис грн для відшкодування вартості навчання дітей учасників антитерористичної операції.

     Управлінню культури і мистецтв виділено 3 млн грн, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю - 100 тис грн на фінансове забезпечення проведення конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» в рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області, Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури - 3 млн грн, Департаменту цивільного захисту на запобігання та ліквідацію надзвичайних ситуацій і наслідків стихійного лиха - 600 тис грн. 

    Після обговорення проекту рішення та внесення змін і доповнень 66 депутатів обласної Ради в цілому проголосували за розподіл коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-