Ювілейна регата “КУБОК ВЕЛИКОГО ДНІПРА”

Ювілейна регата “КУБОК ВЕЛИКОГО ДНІПРА”

Укрінформ
28 червня 2017 року стартувала 40-а Ювілейна регата”КУБОК ВЕЛИКОГО ДНІПРА”. 15 вітрильників стартували з Києва до Одеси. Там вони будуть менше ніж за місяць. 

На шляху до них приєднаються яхти з Дніпра, Черкас, Запоріжжя та Херсона. На 21 липня в Одесі заплановано чемпіонат України.

Громадська організація “Українська асоціація інвалідів АТО”, соціальний партнер Служби, брала активну участь в підготовці цієї події. Знову наші хлопці, бойові побратими беруть участь в регаті . Але це вже набагато складніше випробування. Протягом місяця яхти пройдуть Дніпровським каскадом через декілька міст України.

Попереду 550 морських миль. Маршрут пролягає через 9 великих українських міст. Дніпром їдуть до Одеси. Зупинятимуться лише для того, щоб придбати харчів і переночувати.

На шляху  5 водосховищ. Кожне водосховище – внизу – це гребля, і далі опускається, різні рівні перепаду, в основному – 10-11 метрів. У Запоріжжі – 38 метрів – це самий великий шлюз.

Серед учасників регати – ветерани 12 батальйону ССО (представники Асоціаціі інвалідів АТО), 53 ОМБР і 11 БТРО (представники ГО “Центру допомоги та адаптації ветеранів інвалідів бійців АТО та інших учасників бойових дій”. Наших бійців гостинно прийняли капітани суден “Фаланга”, “Росава”, “Дана”,”Гонта”.   Вони кажуть: нас відправляють до психологів, а нам би на яхту. Коли ти на яхті, ти відчуваєш свободу, єднання з природою.

Відео події дивиться на телеканалі 1+1

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-