Вінниця здійснює термомодернізацію міських шкіл

Вінниця здійснює термомодернізацію міських шкіл

Укрінформ
Для покращення енергозбереження будівель навчальних закладів у місті вже кілька років поспіль ведуться роботи по утепленню шкіл. Найбільший їх обсяг припадає саме на літній період, коли школярі йдуть на канікули.

У вівторок міський голова Сергій Моргунов відвідав школу № 20, у якій наразі триває 2-й етап комплексної термомодернізаці  - утеплення фасаду та заміна вікон. Торік тут за бюджетні кошти було утеплено покрівлю закладу. Наразі роботи виконано вже на 60 %.

«Починаючи з 2016 року всі видатки щодо утримання закладів освіти і охорони здоров’я покладаються на місцеві бюджети. В тому числі і комунальні платежі: за тепло, газ, воду. Тому ми сьогодні повинні ефективно працювати над всіма питаннями, які стосуються енергозбереження цих закладів. Ми розпочали цю роботу ще минулого року. За кошти міського бюджету повністю утеплили 34-ту школу, з американським партнерами – 16-ту, за грантові кошти і кошти міського бюджету – 25-ту, дахи 20-ї школи і 35-ї. В цьому році перешли на утеплення фасаду цих двох шкіл. Будемо робити покрівлі в 17-й та 33-й школах. Завдяки фінансовій децентралізації місцеві бюджети мають достатні ресурси для того, щоб починати капітальні ремонти закладів соціальної сфери. Важливо те, що потрібно працювати на економію, бо економія ресурсів дає додатковий ресурс для подальшого розвитку цих же закладів», - каже Сергій Моргунов.

Монтажно-будівельні роботи у 20-й школі наразі у розпалі. У закладі буде проведено монтаж блискозахисту, утеплення цоколя та фасаду, монтаж віконних блоків, а також роботи з влаштування центрального і запасного входів. Загалом заплановано замінити 150 вікон та утеплити більше 2 тис м2 фасаду будівлі.     Утеплення проводиться мінеральною ватою товщиною 150 мм. Наразі будівельні роботи виконано вже більш, ніж наполовину. Міський голова зазначає, що до нового навчального року підрядник має завершити повний комплекс робіт. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-