Порошенко у Версалі, вибух в центрі Києва, Конституції - 21

Порошенко у Версалі, вибух в центрі Києва, Конституції - 21

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

У вівторок, 27 червня, о 8:15 ранку в Солом'янському районі столиці вибухнув автомобіль Mercedes. За кермом був командир спецназу Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал. Від потужного вибуху він загинув на місці. Розслідування справи передано до військової прокуратури та кваліфіковано як теракт. Президент Петро Порошенко посмертно надав загиблому звання генерал-майора.

Тим часом Мукачівський міськрайонний суд зняв обвинувачення в бандитизмі, перекритті магістралей, погрожуванні вбивством із чотирьох бійців Правого сектору, які проходили у так званій "мукачівській справі". За іншими статтями їм присудили по 3 роки 9 місяців кожному, цей термін вони повністю відбули в СІЗО. На фото: бійці ПС Сергій Деяк, Родіон Горбенко та Володимир Бурча (зліва направо) під час судового засідання.

У рамках свого візиту до Франції Президент України Петро Порошенко запровадив новий термін для переговорів у "нормандському форматі" щодо ситуації на сході України, який отримав назву "формула Макрона". "Впевнений, що це саме те, чого чекає Україна, чого чекає Європа, чого чекає світ", - підкреслив Порошенко.

Водночас сам Еммануель Макрон заявив, що постать королеви Анни належить спільній історії Франції та України. Цими словами він дав ще одну гідну відповідь очільнику Кремля, який нещодавно намагався зробити доньку Ярослава Мудрого росіянкою. На фото: пам'ятник Анні Київській у французькому місті Санліс.

А тим часом Петро Порошенко в Санлісі відвідав Український культурний центр.

У понеділок, 26 червня, у День кримськотатарського прапора, розпочалася комунікаційна кампанія під слоганом "Два прапори - одна країна". Символічним в ній є не лише те, що збігаються кольори кримськотатарського та українського стягів, але й орієнтування двох народів на європейське майбутнє. На фото: учасники урочистої ходи з нагоди Дня кримськотатарського прапора у Києві.

Українські ж прапори масово замайоріли в середу з нагоди 21-го Дня Конституції. На фото: урочистості в Ужгороді.

У багатьох містах учасники святкувань покладали квіти до пам'ятників Тарасу Шевченку. На фото: учасниця хореографічного колективу під час урочистостей за нагоди Дня Конституції біля пам'ятника Кобзарю у Львові.

Одеські прикордонники й нацгвардійці до свята влаштували акцію "Захисти Україну". Військовий комісаріат продемонстрував одеситам бойову і спеціальну техніку, а також зброю українських військовослужбовців.

А в Запоріжжі віддали перевагу прекрасному: під звуки духового оркестру містяни станцювали на площі Маяковського.

Мусульмани ж цими днями відзначили Ураза-байрам – одне з двох головних свят ісламського календаря, що знаменує завершення посту, який тривав протягом священного місяця Рамадан. На фото: учасники ранкового намазу з нагоди святкування Ураза-байрам на території мечеті Кадир-Джамі в Криму.

У центрі уваги минулих семи днів також опинилася молодь. Так, у Дніпрі вона святкувала свій день фестивалем фарб KolirFest. Яскравих барв до свого вбрання наважилися додати 1,5 тисяч дніпрян. Загалом під час KolirFest витратили 250 кг фарб.

Крім того, відсвяткували випускні вечори українські одинадцятикласники.

У Черкасах, наприклад, майже півтори тисячі вчорашніх школярів продефілювали в ошатному вбранні від площі Богдана Хмельницького до Соборної.

А у Харкові на меморіалі Військової слави відбувся випуск офіцерів Національної академії Національної гвардії України. Цьогоріч лави підрозділів НГ поповнять 310 лейтенантів-випускників, 32 із них закінчили навчання з відзнакою.

У суботу, 24 червня, на сцені Національної опери України студенти й випускники Київської муніципальної академії танцю імені Сержа Лифаря дали звітний концерт.

Молоді виконавці представили варіації з низки відомих балетів.

Реакції глядачів були такі ж різноманітні, як і виступи танцюристів.

Тим часом у Львові дали джазу: там завершився VII Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Три головні майданчики, 50 колективів на вуличних сценах, колаборації музикантів із різних країн, нічні джейм-сейшни – це все фестиваль, який зібрав найкращих зірок світу джазової музики. Серед них – іспанська джазова співачка Конча Буйка (Buika) – володарка двох латинських Греммі, яка не боїться експериментувати в різних жанрах.

Тиждень спортивний: у харківському палаці спорту "Локомотив" відбувся чемпіонат Європи з боксу. Україна виборола на турнірі три золоті, одну срібну та дві бронзові медалі. На фото – боксери Юрій Шестак (Україна) (червона форма) і Калум Френч (Велика Британія) під час півфінального поєдинку.

"Золото" завоювали Олександр Хижняк у вазі до 75 кг (на фото),  Юрій Шестак (вага до 60 кг) і Віктор Вихрист (вага понад 91 кг). Микола Буценко (вага до 56 кг) програв у фіналі англійцю Пітеру Макгрейлу і став срібним призером. Ще два українці – Дмитро Замотаєв і Євген Барабанов – вибороли бронзові медалі чемпіонату.

А на морському узбережжі влаштували міжнародні змагання з плавання на відкритій воді "Чорноморська перлина". Підкорити "Мале одеське коло" пускали всіх охочих. А ось до запливу "Перлина Ланжерона" (дистанцію через холодну воду скоротили з 4,5 км до 3 км) допускали не всіх: вік учасників не мав перевищувати 60 років для жінок і 65 років для чоловіків. Ці змагання відбулися в межах масштабного фестивалю "Хочу до Одеси".

Тим часом у Києві українки Ольга Лящук та Лідія Гунько (на фото) в рамках спортивного заходу "Код нації" з нагоди відзначення Дня Конституції України встановили новий національний рекорд зі стронгвумен-спорту. Жінки піднімали 35 разів гантелі вагою 40 кг у найкоротший час.

До того ж відтепер наша країна може похизуватися найбільшим ліжком. Його площа становить 80 кв. м. Комісія Національного реєстру рекордів підтвердила відсутність такого досягнення в Україні та світі. Наступна мета -  Книга рекордів Гіннесса.

Триметрова радість: Київський міський голова, голова КМДА Віталій Кличко на Бориспільському шосе презентував новий в'їзний знак до столиці. Висота кожної букви – 3 метри, а силуету Архистратига Михаїла – понад 8 метрів.

Там де гори й полонини: карпатські пейзажі продовжують вабити до себе мандрівників із різних куточків України (на фото – краєвид Карпат, що відкривається з гори Гимба (Гемба) на Боржавській полонині Закарпатської області).

Неабияк туристів захоплюють різноманітні активності, як-от катання на квадроциклах (на фото – відпочивальники у Воловецькому районі Закарпатської області)

або ж змога випробувати своїх двоколісних друзів на крутих гірських схилах.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Дозвілля в АТО: бійці Нацгвардії грають у волейбол у вільний від служби час у районі Світлодарська на Донеччині.

Будні АТО: боєць Національної гвардії України охороняє Вуглегірську ТЕС поблизу Світлодарська на Донеччині.

Чоловік купається у річці Дніпро під час святкування Івана Купала на острові Хортиця у Запоріжжі.

Дівчинка біжить підтопленою внаслідок негоди вулицею в Сєвєродонецьку на Луганщині.

Маленькі лебеді в озері на території Центрального парку культури та відпочинку у Вінниці.

Фінальна сцена допрем'єрного показу нової постановки опери Петра Чайковського "Мазепа" в Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-